zoetzuur varkensvlees

zoetzuur varkensvlees
Recepten: Olivia Andrews, fotografie: Mark Roper, Styling: Kirsten Jenkins
lactosevrij
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks | internationaal | lactosevrij
Met dit easy gerecht schud je de wokchef in jezelf zo wakker. Kwestie van de wok op hoog vuur zetten, een handvol verse ingrediënten plus wat uit je voorraadkast laten sissen en omscheppen maar. Het geheim van dit zoetzuur varkensvlees zit in de combinatie van ananas, honing, oestersaus en Chinese zwarte azijn.
Voorbereiding45 minutes
marineren10 minutes
Totale tijd55 minutes

Ingrediënten

  • zonnebloemolie om in te bakken
  • 75 g maizena
  • 1 rode paprika in 2 cm-stukjes
  • 1 ui in dunne partjes
  • 1 kleine ananas in 2 cm-stukjes
  • 180 ml oestersaus
  • ½ el fijn geraspte gember
  • teen knoflook geperst
  • 100 g vloeibare honing
  • 180 ml chinkiang-azijn (Chinese zwarte azijn)
  • 300 g eiernoedels gekookt, voor erbij
  • korianderblaadjes voor garnering

gemarineerd varkensvlees

  • ¼ tl zuiveringszout
  • 2 tl maizena
  • ½ el fijn geraspte gemberwortel
  • teen knoflook geperst
  • 3 el oestersaus
  • 600 g varkensfiletlapjes in 3½ cm-blokjes

Instructies

  • Meng voor de marinade het zuiveringszout met de 2 tl maizena, ½ el gember, knoflook en 3 el oestersaus in eenkom. Wrijf de blokjes vlees in met de marinade. Laat op kamertemperatuur zeker 10 min. marineren.
  • Schenk een bodem olie van 4 cm in een wok. Verhit op matig tot hoog vuur tot 190°C. Een blokje brood kleurt hierin in 55 sec. goudbruin.
  • Strooi de maizena in een kom. Wentel de helft van de vleesblokjes erdoor, zodat ze goed met maizena bedekt zijn. Schep ze in de hete olie en bak ze in 2 min. rondom goudbruin en krokant. Schep ze met een schuimspaan op een met keukenpapier bekleed bord om uit te lekken. Wentel de rest van de vleesblokjes door de rest van de maizena en bak ze op dezelfde manier.
  • Schenk bijna alle olie uit de wok, zodat er ± 1 el olie achterblijft. Roerbak hierin op hoog vuur de paprika en ui ± 1 min. Voeg de ananas, 180 ml oestersaus, de gember, knoflook, honing, azijn en 125 ml water toe. Roerbak nog ± 4 min. tot de groenten gaar zijn en de saus bindt. Voeg de vleesblokjes weer toe aan de wok en laat al omscheppend in 30 sec. doorwarmen.
  • Bestrooi met plukjes koriander en serveer met eiernoedels.

Voedingswaarde

calorieën: 869kcal
eiwit: 47g
vet: 21g
koolhydraten: 119g
auteur: delicious.
Recepten: Olivia Andrews, fotografie: Mark Roper, Styling: Kirsten Jenkins
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Voor meer wokinspiratie: 8x Makkelijke wokrecepten voor doordeweeks