glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
glutenvrij, vegetarisch
Meer variëren met zoete aardappel? Ga dan voor deze zoete aardappel met spinazie en mieriksworteldressing. Een snel en origineel recept. Voeg de kappertjes toe voor een fris-zure twist. Mm, heerlijk en wát een plaatje!
Ingrediënten
- 800 g zoete aardappelen
- 1 rode ui
- 1 limoen bio
- 1 el mierikswortel geraspt, potje
- 1 el crème fraiche
- 1 el mayonaise
- 150 g babyspinazie
- 2 tl kappertjes
- 2 tl sesamzaad zwart
- 1 teen knoflook
Instructies
- Boen de aardappels schoon en snijd ze in plakjes van ¾ cm. Kook de aardappels in water met zout gaar in 5-8 min.
- Snijd de ui in hele dunne halve ringen.
- Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de vrucht uit. Giet de aardappels af, laat uitlekken en spreid uit op een wijde schaal om in 5 min. iets af te koelen.
- Klop een dressing van de mierikswortel, de crème fraîche, de mayonaise en het limoensap. Verdun de dressing desgewenst met 1-2 el water. Pers de knoflook boven de dressing en breng op smaak met zout en peper.
- Meng de aardappel luchtig met de spinazie en ui. Schep de dressing erover en bestrooi met de kappertjes, het limoenrasp en sesamzaad.
Voedingswaarde
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!