Zoete aardappel met spinazie, mieriksworteldressing en kappertjes

Zoete aardappel met spinazie, mieriksworteldressing en kappertjes

Voorkeur: glutenvrij, vegetarisch

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | | glutenvrij, vegetarisch

Meer variëren met zoete aardappel? Ga dan voor deze zoete aardappel met spinazie en mieriksworteldressing. Een snel en origineel recept. Voeg de kappertjes toe voor een fris-zure twist. Mm, heerlijk en wát een plaatje!

Kooktijd:25

Totale tijd:25

Ingrediënten

  • 800 g zoete aardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 limoen bio
  • 1 el mierikswortel geraspt, potje
  • 1 el crème fraiche
  • 1 el mayonaise
  • 150 g babyspinazie
  • 2 tl kappertjes
  • 2 tl sesamzaad zwart
  • 1 teen knoflook

Instructies

  1. Boen de aardappels schoon en snijd ze in plakjes van ¾ cm. Kook de aardappels in water met zout gaar in 5-8 min.
  2. Snijd de ui in hele dunne halve ringen.
  3. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de vrucht uit. Giet de aardappels af, laat uitlekken en spreid uit op een wijde schaal om in 5 min. iets af te koelen.
  4. Klop een dressing van de mierikswortel, de crème fraîche, de mayonaise en het limoensap. Verdun de dressing desgewenst met 1-2 el water. Pers de knoflook boven de dressing en breng op smaak met zout en peper.
  5. Meng de aardappel luchtig met de spinazie en ui. Schep de dressing erover en bestrooi met de kappertjes, het limoenrasp en sesamzaad.

Voedingswaarde

Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!