aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
|
glutenvrij, vegetarisch
Meer variëren met zoete aardappel? Ga dan voor deze zoete aardappel met spinazie en mieriksworteldressing. Een snel en origineel recept. Voeg de kappertjes toe voor een fris-zure twist. Mm, heerlijk en wát een plaatje!
Kooktijd25 minutesminutes
Totale tijd25 minutesminutes
Ingrediënten
800gzoete aardappelen
1rode ui
1limoenbio
1elmierikswortelgeraspt, potje
1elcrème fraiche
1elmayonaise
150gbabyspinazie
2tlkappertjes
2tlsesamzaadzwart
1teenknoflook
Instructies
Boen de aardappels schoon en snijd ze in plakjes van ¾ cm. Kook de aardappels in water met zout gaar in 5-8 min.
Snijd de ui in hele dunne halve ringen.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de vrucht uit. Giet de aardappels af, laat uitlekken en spreid uit op een wijde schaal om in 5 min. iets af te koelen.
Klop een dressing van de mierikswortel, de crème fraîche, de mayonaise en het limoensap. Verdun de dressing desgewenst met 1-2 el water. Pers de knoflook boven de dressing en breng op smaak met zout en peper.
Meng de aardappel luchtig met de spinazie en ui. Schep de dressing erover en bestrooi met de kappertjes, het limoenrasp en sesamzaad.