zoete aardappel-frittata met maar 6 ingrediënten

zoete aardappel-frittata met maar 6 ingrediënten
STUDIO PHILIPPI
Voorkeur: glutenvrij

aantal 4 | hoofdgerecht | | italiaans | glutenvrij

Met een beetje geluk heb je al deze ingrediënten al in huis en kun je direct de pan op het fornuis zetten. Een verrukkelijke frittata met een knipoog naar z'n Spaanse vriend de tortilla.Liever vega? Vervang de tonijn door kikkererwten of feta.Bekijk ook: 5x de lekkerste recepten met tonijn uit blik

Kooktijd:30

Totale tijd:30

Ingrediënten

  • 2 takjes salie
  • 400 g zoete aardappelblokjes 1 zak, koeling supermarkt
  • 6 eieren
  • handvol geraspte parmezaanse kaas
  • 100 g tonijn, uit blik
  • 100 g jonge bladslamelange
  • 1 ui
  • 6 el olijfolie
  • balsamico-azijn

Instructies

  1. Snijd de ui en salieblaadjes fijn. Verhit in een ruime koekenpan 3 el olijfolie. Bak de ui en salie 1-2 min. Schep de aardappelblokjes erdoor en bak ze op hoog vuur in 8 min. bijna gaar. Schep af en toe om.
  2. Klop de eieren los met de kaas en peper naar smaak. Schenk het eimengsel over de aardappelblokjes. Verdeel de tonijn over het nog natte eimengsel.
  3. Bak de frittata met de deksel op de pan op laag vuur in 10-12 min. gaar. Maak de slamelange aan met de laatste 3 el olijfolie, balsamico-azijn, zout en peper naar smaak. Snijd de frittata in stukken en serveer met de salade.

Voedingswaarde

  • calorieën: 428 kcal
  • eiwit: 22 g
  • vet: 25 g
  • koolhydraten: 27 g

RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Eiersalade variaties om ook ná Pasen je boterham mee te beleggen