zelfgemaakte piccalilly

Zelfgemaakte snelle piccalilly
lactosevrij, vegan
aantal | bijgerecht | weekend | internationaal | lactosevrij, vegan
Deze zelfgemaakte piccalilly is kruidig, zurig en de groenten houden wat bite. Het is heerlijk bij kip, maar ook te gek bij gebakken vis of gebakken aardappeltjes. Echt iets wat je vaker gaat maken.
voorbereiding40 minutes
totale tijd40 minutes

ingrediënten

  • 1 courgette in piepkleine dobbelsteentjes
  • 1 bloemkool in piepkleine roosjes
  • 150 g sperziebonen in kleine stukjes
  • 250 g zilveruitjes pot
  • ½ komkommer in piepkleine dobbelsteentjes
  • 75 g suiker
  • 500 ml appel- of wittewijnazijn
  • 3 el bloem
  • 3 el mosterdzaad
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 el kurkuma

instructies

  • Doe alle gesneden groenten in een grote pan en voeg de suiker en de azijn toe. Breng aan de kook en laat 15 min. zacht doorkoken.
  • Bestrooi met de bloem, voeg de specerijen toe en kook dit al roerend door de groenten in de pan tot de boel begint te binden. Laat alles 10 min. goed doorkoken, breng goed op smaak met zout en peper.
  • Haal van het vuur en giet het gelijk in brandschone potten. Keer ze even op de kop en laat afkoelen tot gebruik. U kunt uw zelfgemaakte piccalilly wel een maand of 2-3 bewaren op een koele donkere plaats, zoals de kelder, de smaak wordt mettertijd beter.
Voedingswaarde:
calorieën: 92kcal
|
eiwit: 3g
|
vet: 1g
|
koolhydraten: 15g
auteur: delicious.
Recepten: Yvette van Boven, fotografie: Eric van Lokven, Styling: Cyn Ferdinandus, bereiding: Bart Stuart
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Probeer deze zelfgemaakte piccalilly bij: gebraden kip van Yvette met piccalillymayo en groene stamp | delicious.magazine (deliciousmagazine.nl)

Zelfgemaakte snelle piccalilly
Recepten: Yvette van Boven, fotografie: Eric van Lokven, styling: Cyn Ferdinandus, bereiding: Bart Stuart