aantal 40 |
|
|
|
Vergeten jullie de hond niet? Het is immers dierendag! En het is ook wel erg gemeen als je zelf de ene na de andere herfstige appeltaart uit de oven haalt en de hond nooit eens verwend. Dus wij zaten te denken: hoe maken we de hondjes blij. Met hondenkoekjes van Yvette van Boven natuurlijk! Horen wij een woef?
kooktijd12 minutes minutes
Oven40 minutes minutes
totale tijd52 minutes minutes
ingrediënten
- 1 blikje zalm ca. 130 gram
- 1 ei
- 50 g havermout
instructies
- Verwarm de oven voor op 180º C.
- Laat het blikje zalm uitlekken, en meng de zalm met het ei en de havermout tot een dikke pap die niet erg plakt. Doet dit het wel dan moet er nog wat havermout bij. Laat even staan zodat de havermout al het vocht opzuigt.
- Bekleed een kleine bakvorm met bakpapier (19 x 13 cm ongeveer) en vul met het mengsel. Druk met een vork aan tot een gladde egale koek en snijd er vast met een mes de koekjes in voor. Bak de koek in 40 minuten gaar en net licht bruin.
- Laat hem afkoelen en snijd met een scherp mes de koekjes los. Bewaar ze in de koelkast in een afsluitbaar zakje.
auteur: delicious.
In delicious.november, het herfstnummer dat komende week uitkomt, vind je heerlijke recepten uit Home Baked. In het nieuwe boek van Yvette van Boven wordt alleen maar gebakken. Worstenbrood en peren-rozemarijntaart. Cannelés en paddenstoelentaart. Daar ga je van kwispelen, inderdaad.
Lieve Yvette wilde heel graag de hondjes van onze delicious.fans verwennen. En verwennen doe je met koekjes. Op de foto staat haar viervoeter: Marie. Zij lust deze koekjes heel graag en waarschijnlijk jouw hondje ook. De kat van Yvette’s moeder lust ze trouwens ook.
Recept: Yvette van Boven Fotografie: Oof Verschuren
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!