Yvette’s pruimentoet met yoghurt

Yvette’s pruimentoet met yoghurt

Voorkeur: vegetarisch

aantal 4 | nagerecht | doordeweeks | internationaal | vegetarisch

De pruim is – niet echt verrassend – een zusje van de kers, perzik en abrikoos: ze zijn allemaal familie van de roos. Yvette: 'Verse pruimen zijn er in heel veel soorten en maten, van kleine
groene exemplaren tot dikke eivormige rood-oranje of dieppaarse. Ze smaken allemaal net even anders, probeer maar'.
Probeer meteen één van deze gerechten met pruimen!

Voorbereiding:10

Kooktijd:20

Totale tijd:30

Ingrediënten

  • 6 pruimen gehalveerd, pit verwijderd
  • 100 ml witte wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • De naalden van 1 takje rozemarijn
  • 3 eetl. granaatappelmelasse of 3 eetl. balsamicoazijn en 2 eetl. honing
  • 1 eetl. bruine suiker
  • 50 gram blanke geroosterde amandelen grof gehakt of zelfs alleen gehalveerd

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng alles behalve de bruine suiker en de amandelen in een ovenschaal. Meng de amandelen en de bruine suiker met elkaar en bestrooi de schaal ermee.
  3. Bak 15-20 minuten of tot het sap uit de pruimen gaat lopen en ze net gaan garen, maar nog net hun vorm behouden.
  4. Schep in 4 lage kommen, schep er lekkere dikke volle yoghurt naast, overgiet met het sap uit de schaal.

Voedingswaarde

Recept: Yvette van Boven. Fotografie: Oof Verschuren

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!