aantal 4 |
nagerecht |
doordeweeks |
internationaal |
vegetarisch
De pruim is – niet echt verrassend – een zusje van de kers, perzik en abrikoos: ze zijn allemaal familie van de roos. Yvette: 'Verse pruimen zijn er in heel veel soorten en maten, van kleine groene exemplaren tot dikke eivormige rood-oranje of dieppaarse. Ze smaken allemaal net even anders, probeer maar'.Probeer meteen één van deze gerechten met pruimen!
Voorbereiding10 minutesminutes
Kooktijd20 minutesminutes
Totale tijd30 minutesminutes
Ingrediënten
6pruimengehalveerd, pit verwijderd
100mlwitte wijn
2laurierblaadjes
De naalden van 1 takje rozemarijn
3eetl. granaatappelmelasseof 3 eetl. balsamicoazijn en 2 eetl. honing
1eetl. bruine suiker
50gramblanke geroosterde amandelengrof gehakt of zelfs alleen gehalveerd
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng alles behalve de bruine suiker en de amandelen in een ovenschaal. Meng de amandelen en de bruine suiker met elkaar en bestrooi de schaal ermee.
Bak 15-20 minuten of tot het sap uit de pruimen gaat lopen en ze net gaan garen, maar nog net hun vorm behouden.
Schep in 4 lage kommen, schep er lekkere dikke volle yoghurt naast, overgiet met het sap uit de schaal.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
Recept: Yvette van Boven. Fotografie: Oof Verschuren