Wortelsoep en dragonknoflookcroutons

Wortelsoep en dragonknoflookcroutons

aantal 6 | voorgerecht | doordeweeks, kerst | internationaal |
Warm, koud of regen: soep kan altijd! En deze wortelsoep tjokvol groenten en dragonknoflookcroutons is écht genieten. De croutons zorgen voor een delicate smaakexplosie.

Ingrediënten

  • 60 g boter
  • 250 g uien fijngesneden
  • 15 g knoflook fijngesneden
  • 425 g bospeen in stukjes
  • 1 l groente- of kippenbouillon
  • 1 paprika rood, fijngesneden
  • ½ rode peper zaad verwijderd, in stukjes
  • 160 g appels zoetzuur, in blokjes
  • tl kurkuma geelwortelpoeder
  • tl anijszaadpoeder
  • 1 stukje foelie
  • 2 bolletjes gekonfijte gember in stukjes + 1 el gembersiroop
  • 400 ml kokosmelk

wortelgarnering

  • 2 bospeen dun
  • ½ el olijfolie extra vierge
  • 1 tl gembersiroop

dragon-knoflookcroutons

  • 2 sneden zuurdesembrood in blokjes
  • 2 el olijfolie
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 3 takjes dragon blaadjes afgeritst, heel fijn gesneden

Instructies

  • Schil voor de wortelgarnering de wortels met een dunschiller tot lange smalle dunne linten. Meng ze met de olijfolie, zout, peper naar smaak en de gembersiroop en laat intrekken.
  • Verwarm voor de soep de boter op middelhoog vuur in een soeppan, voeg uien en knoflook toe en bak op middelhoog vuur 10-15 min. zachtjes, totdat de uien goudbruin kleuren. Blijf goed over de bodem roeren.
  • Voeg de wortels, bouillon, paprika, rode peper, appels, specerijen, gember en -siroop toe en laat 20 min. heel zacht koken.
  • Voeg de kokosmelk toe, warm goed door en pureer de soep in een keukenmachine, misschien moet je het in 2 keer doen, het is ruim 2½ liter. Breng op smaak met zout.
  • Meng voor de croutons alle ingrediënten door elkaar en laat 2 min. rusten. Bak in een antiaanbakkoekenpan op middelhoog vuur de croutons goudbruin en laat iets afkoelen. Schenk de soep in kommen en serveer met de wortelplakjes en croutons.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept: Kirsten Eckhart. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Productie: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!