wortel-gembersoep met cashewnoten

wortel-gembersoep met cashewnoten

aantal 4 | lunchgerecht, voorgerecht | doordeweeks | |
Met de juiste pan, lukt een gerecht absoluut beter! Zo ook deze wortelsoep met gember en cashewnoten. Tip: kies voor een soeppan met een dikke bodem, dan brandt de soep niet zo snel aan!
Kooktijd30 minutes
Oven30 minutes
Totale tijd1 hour

Ingrediënten

  • 600 g winterwortel
  • 2 tl zonnebloemolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook geperst
  • 5 cm gember geraspt
  • 1 rode peper in ringetjes
  • 1,25 l groentebouillon
  • 100 g cashewnoten geroosterd + extra grof gehakt om te serveren
  • 2 tl sesamolie + extra om te bedruppelen
  • 2 tl Japanse sojasaus
  • 1-2 el citroensap
  • 1 el sesamzaad geroosterd
  • 1 basilicum takje, alleen blaadjes in reepjes

Instructies

  • Schraap de winterwortel en snijd in stukken.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Schep de helft van de olie door de wortel en leg op een bakplaat. Bestrooi met zout en bak in het midden van de oven ± 30 min. gaar.
  • Verhit de rest van de olie in een soeppan en bak met het deksel op de pan op laag vuur de ui in ± 10 min. glazig. Voeg de knoflook, de gember en de helft van de rode peper toe en bak al roerend op middelhoog vuur nog ± 3 min. mee. Doe de wortel en de bouillon erbij en kook met de deksel op de pan in 15 min. of tot de wortels zacht en gaar zijn. Voeg de cashews, sesamolie en sojasaus toe. Neem de pan van het vuur en pureer de soep. Breng op smaak met citroensap, zout en peper en leng eventueel aan met extra bouillon of water als de wortelsoep te dik is. Schep de wortelsoep in borden en garneer met de extra peper en cashewnoten. Bedruppel de wortelsoep met sesamolie en bestrooi met het sesamzaad en basilicumreepjes.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten: Dosia Brewer en Minta NIcolaï. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!