Wontonsoep is een Chinees gerecht met een smaakvolle vulling van gehakt en garnalen. In ons nieuwste nummer vind je dit soort heerlijke recepten en nog veel meer!
Denk aan gerechten met paddenstoelen en onweerstaanbare desserts met fudge. Zin gekregen om de keuken in te duiken? Bestel het nieuwe nummer hier!
Wontonsoep met varkensvlees en garnalen
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
weekend |
chinees, internationaal |
Het woord gehakt staat precies voor wat het is: zeer fijn gemaakt. Het is superveelzijdig en ultrasnel klaar. Met gehakt kun je alle kanten op en laten smaken zoals jij wil. Naast gehakt zitten er in deze overheerlijke wontonsoep ook garnalen. Dek de tafel maar alvast, want deze wontonsoep moet iedereen proeven!
Ingrediënten
- 300 g varkensgehakt
- 100 g gepelde rauwe garnalen fijngehakt
- 1 el Chinese rijstwijn*
- 1 el sojasaus
- 2 tl witte basterdsuiker
- 1 tl witte peper
- ½ tl sesamolie
- 40 wontonvelletjes
- 2 l kippenbouillon
- 50 g verse gember in dunne reepjes
- 2 teentjes knoflook in dunne plakjes
- 4 Shanghai paksoi gehalveerd of in kwarten
- 125 g gedroogde dunne eiermie
Instructies
- Doe het gehakt, de garnalen, Chinese rijstwijn, sojasaus, suiker, peper en olie in een middelgrote kom. Kneed met je handen tot een plakkerig mengsel, zodat er geen luchtbellen achterblijven en de vulling goed bij elkaar blijft tijdens het koken. Leg een wontonvelletje op een schoon werkoppervlak. Schep 11/2 tl van het gehaktmengsel in het midden. Bestrijk de randen lichtjes met water. Vouw het wontonvelletje dubbel in een driehoek en knijp de randen goed samen om luchtbellen te verwijderen. Vouw de twee uiteinden van de langste zijde naar elkaar toe en knijp ze samen. Leg de wontons op bakpapier. Herhaal dit met de overige velletjes en vulling tot je er 40 hebt.
- Breng de bouillon, gember en knoflook in een grote pan aan de kook. Laat ± 10 min. zachtjes pruttelen, roer af en toe. Haal van het vuur, voeg de paksoi toe en laat ± 5 min. trekken tot de paksoi slinkt.
- Breng ondertussen een grote pan water aan de kook. Voeg de mie toe en kook ± 4 min. tot net gaar. Schep de mie met een tang over naar vier diepe soepkommen, bewaar het kookwater.
- Breng het water weer aan de kook. Voeg de helft van de wontons toe en kook ± 4 min. tot ze boven komen drijven en de vulling gaar is. Schep ze met een holle schuimspaan over naar de soepkommen. Herhaal dit met de overige wontons. Schep de paksoi met een tang uit de bouillon en verdeel over de soepkommen. Schenk de bouillon erover.
Voedingswaarde
calorieën: 761kcal
eiwit: 39g
vet: 14g
koolhydraten: 116g
*Chinese rijstwijn (of shaohsing) is te koop bij de Aziatische supermarkt.
Recepten & Foodstyling: Lucy Nunes, Tracey Pattison, Styling: David Morgan, Fotografie: Ben Dearnley
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Lees ook: zelf noedelsoep maken? Zó pak je dat aan | delicious.magazine (deliciousmagazine.nl)