Wontonsoep

Wontonsoep

aantal 6 | voorgerecht | weekend | aziatisch |
Kooktijd45 minutes
Weken/ intrekken1 hour
Totale tijd1 hour 45 minutes

Ingrediënten

  • 15 g wolkenoortjes gedroogd, paddenstoelen, toko
  • 125 g garnalen groot, rauw, fijngesneden
  • 50 g varkens– of half-om-halfgehakt
  • 1 tl Shaoxing rijstwijn of droge sherry
  • el sojasaus licht, Superior Soy
  • 2 tl sesamolie
  • ½ eiwit losgeklopt
  • 20-30 wontonvellen toko van 8 x 8 cm
  • l kippenbouillon
  • 200 g paksoi in dunne lange repen
  • 2 bosuien in dunne ringen

Instructies

  • Schenk heet water over de wolkenoortjes en laat ze ± 30 min. weken. Laat de paddenstoelen uitlekken en snijd ze in stukjes.
  • Meng voor de vulling de garnalen met varkensgehakt, ½ tl zout, peper, wolkenoortjes, rijstwijn of sherry, ½ el sojasaus, 1 tl sesamolie en het eiwit. Laat het mengsel ± 30 min. staan om de smaken te laten intrekken.
  • Verdeel het garnalenmengsel over de wontonvellen, ± 1 volle tl per vel, bestrijk de randen van het deeg evt. met water, en knijp de vellen als een buideltje dicht.
  • Breng een grote pan water aan de kook. Kook de wontons 3 min., spoel de wontons onder de koude kraan, leg ze een stukje uit elkaar op een vel bakpapier en zet tot gebruik apart.
  • Breng de bouillon met 1 el sojasaus aan de kook en laat de paksoi en de wontons ± 1 min. meekoken. Roer de bosui en 1 tl sesamolie door de soep en serveer.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept en bereiding: Coen Beute. Fotografie: Eric van Lokben. Styling: Jan Willem van Riel
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!