aantal 6 |
voorgerecht |
weekend |
aziatisch |
Ingrediënten
- 15 g wolkenoortjes gedroogd, paddenstoelen, toko
- 125 g garnalen groot, rauw, fijngesneden
- 50 g varkens– of half-om-halfgehakt
- 1 tl Shaoxing rijstwijn of droge sherry
- 1½ el sojasaus licht, Superior Soy
- 2 tl sesamolie
- ½ eiwit losgeklopt
- 20-30 wontonvellen toko van 8 x 8 cm
- 1½ l kippenbouillon
- 200 g paksoi in dunne lange repen
- 2 bosuien in dunne ringen
Instructies
- Schenk heet water over de wolkenoortjes en laat ze ± 30 min. weken. Laat de paddenstoelen uitlekken en snijd ze in stukjes.
- Meng voor de vulling de garnalen met varkensgehakt, ½ tl zout, peper, wolkenoortjes, rijstwijn of sherry, ½ el sojasaus, 1 tl sesamolie en het eiwit. Laat het mengsel ± 30 min. staan om de smaken te laten intrekken.
- Verdeel het garnalenmengsel over de wontonvellen, ± 1 volle tl per vel, bestrijk de randen van het deeg evt. met water, en knijp de vellen als een buideltje dicht.
- Breng een grote pan water aan de kook. Kook de wontons 3 min., spoel de wontons onder de koude kraan, leg ze een stukje uit elkaar op een vel bakpapier en zet tot gebruik apart.
- Breng de bouillon met 1 el sojasaus aan de kook en laat de paksoi en de wontons ± 1 min. meekoken. Roer de bosui en 1 tl sesamolie door de soep en serveer.
Voedingswaarde
Recept en bereiding: Coen Beute. Fotografie: Eric van Lokben. Styling: Jan Willem van Riel
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!