Witte-chocolademousse met frambozen en sesam-anijskletskoppen

Witte-chocolademousse met frambozen en sesam-anijskletskoppen

aantal 4 | nagerecht, zoet | feestelijk, kerst | nederlands |
Een luchtige zoete mousse, friszure frambozen en zelfgemaakte knapperige kletskoppen. Wat wil je nog meer?
Verzorg jij meerdere avonden het dessert? Maak dan ook deze cranberry-meringuetaartjes met chocoladesorbet.
Voorbereiding40 minutes
Kooktijd10 minutes
koelen4 hours
Totale tijd4 hours 50 minutes

Ingrediënten

  • 2 blaadjes witte gelatine
  • 225 ml slagroom
  • 150 g witte chocolade, grof gehakt
  • 2 el frambozenlikeur
  • 3 el poedersuiker
  • 15 g gevriesdroogde frambozen* (supermarkt)
  • 1 groot eiwit

kletskoppen (18 stuks)

  • 25 g boter, gesmolten
  • 50 g bloem
  • 2 tl gemalen kaneel
  • 2 el wit en zwart sesamzaad**
  • 1 el anijszaad
  • 100 g suiker
  • deegroller

Instructies

  • Week de gelatine 5 min. in een kom met ruim koud water. Verwarm in een steelpan 100 ml slagroom. Laat de chocolade op laag vuur in de warme room smelten.
  • Neem de pan van het vuur en los al roerend de goed uitgeknepen gelatine op in de warme room. Roer de likeur erdoor en laat de chocoladeroom afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de resterende 125 ml slagroom bijna stijf. Klop met de mixer met schone gardes het eiwit stijf. Voeg de poedersuiker in 2 porties toe en klop het eiwitschuim tot stevige, glanzende pieken.
  • Spatel de slagroom en dan het eiwit door de chocoladeroom. Schep de chocolademousse in 4 kommen. Verkruimel de frambozen grof en verdeel ze over de mousse, druk ze iets in de mousse en zet de mousse minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Verwarm voor de kletskoppen de oven voor op 180°Meng de bloem, suiker en kaneel met een snuf zout in een kom. Prak er met een vork de iets afgekoelde, gesmolten boter en 3-4 el water door tot je een dik beslag hebt. Meng het sesam- en anijszaad erdoor.
  • Schep met behulp van twee theelepels 18 bergjes op een met bakpapier belegde bakplaat en strijk ze dun uit. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in 8-10 min. goud- bruin en gaar. Leg ze uit de oven en leg ze voorzichtig – ze zijn nog zacht en breken snel – over de deegroller en laat ze afkoelen en knapperig worden.
  • Serveer de chocolademousse met per persoon 2-3 knapperige kletskoppen.

Voedingswaarde

calorieën: 585kcal
eiwit: 7g
vet: 37g
koolhydraten: 53g
auteur: delicious.
Voorbereiden (2 dagen van tevoren): Maak de kletskoppen en bewaar in een koektrommel. De mousse kun je ook 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt met plasticfolie in de koelkast.
*In plaats van gevriesdroogde frambozen kun je ook verse frambozen nemen. Verdeel verse frambozen pas vlak voor het serveren over de mousse.
** Meng beide soorten sesamzaad zelf of neem maar 1 soort.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!