Winterstamppot met paddenstoelen en pittige kaas

Winterstamppot met paddenstoelen en pittige kaas

vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | hollands |
Eigenlijk kun je alle harde knol- en wortelgroente nemen om puree en stamppot op te leuken. Lekkere combi’s met aardappels: pastinaak, pompoen, wortel, knolselderij, aardpeer, of koolraap! Deze winterstamppot maken we met paddenstoelen, snijbiet en pittige Hollandse blauwaderkaas.
Kooktijd30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • kg aardappels kruimig, geschild en in stukken
  • 75 g boter
  • 400 g paddenstoelen schoongeborsteld en in stukken
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 400 g snijbiet en/of palmkool, grof gesneden
  • 250 ml melk
  • 250 g blauwaderkaas Hollands, verbrokkeld

Instructies

  • Kook de aardappels in een laagje water met zout in 20 min. gaar. Smelt intussen 25 g boter en bak de paddenstoelen al omscheppend 4 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 min.
  • Smelt in een koekenpan 25 g boter. Schep de snijbiet en/of palmkool erdoor en smoor het blad naar wens beetgaar of helemaal gaar.
  • Verwarm de melk met de rest van de boter. Giet de aardappels af en stamp ze met de melk tot smeuïge puree. Schep de snijbiet en/of palmkool erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de stamppot op 4 borden. Verdeel de paddenstoelen en verbrokkelde kaas erover en laat iedereen aan tafel zelf de paddenstoelen en kaas door de stamppot doen.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!