De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Winterse salade met karnemelkdressing

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
wintersalade


vegetarisch
aantal 6 | bijgerecht, lunch, voorgerecht | doordeweeks | hollands |
Snijd je venkel, appel en radijsjes flinterdun op een mandoline en hussel ze om met een frisse karnemelkdressing.
voorbereiding10 minuten
kooktijd10 minuten
totale tijd20 minuten

ingrediënten

  • 200 g lichtbittere slablaadjes licht bitter, bijv. frisee, witlof en radicchio
  • 1 rode appel in dunne partjes
  • 50 g walnoten geroosterd
  • 1 venkel klein, in dunne plakjes
  • 4 radijsjes in dunne plakjes
  • 100 g komijnekaas geschaafd

karnemelkdressing

  • 1 eierdooier
  • 4 el olijfolie
  • 2 el crème fraîche
  • 2 el karnemelk
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 1 el citroensap

instructies

  • Mix alle ingrediënten voor de dressing met wat zout en peper in een keukenmachine of met een staafmixer.
  • Doe alle ingrediënten voor de salade in een grote schaal en sprenkel vlak voor het serveren de dressing erover.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept: Valli Little. Fotografie: Ben Dearnley. Styling: Vivien Walsh
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


wintersalade