Winterse salade met karnemelkdressing

Winterse salade met karnemelkdressing

vegetarisch
aantal 6 | bijgerecht, lunch, voorgerecht | doordeweeks | hollands |
Snijd je venkel, appel en radijsjes flinterdun op een mandoline en hussel ze om met een frisse karnemelkdressing.
Voorbereiding10 minutes
Kooktijd10 minutes
Totale tijd20 minutes

Ingrediënten

  • 200 g lichtbittere slablaadjes licht bitter, bijv. frisee, witlof en radicchio
  • 1 rode appel in dunne partjes
  • 50 g walnoten geroosterd
  • 1 venkel klein, in dunne plakjes
  • 4 radijsjes in dunne plakjes
  • 100 g komijnekaas geschaafd

karnemelkdressing

  • 1 eierdooier
  • 4 el olijfolie
  • 2 el crème fraîche
  • 2 el karnemelk
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 1 el citroensap

Instructies

  • Mix alle ingrediënten voor de dressing met wat zout en peper in een keukenmachine of met een staafmixer.
  • Doe alle ingrediënten voor de salade in een grote schaal en sprenkel vlak voor het serveren de dressing erover.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept: Valli Little. Fotografie: Ben Dearnley. Styling: Vivien Walsh
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!