vegetarisch
aantal 6 |
bijgerecht, lunch, voorgerecht |
doordeweeks |
hollands |
Snijd je venkel, appel en radijsjes flinterdun op een mandoline en hussel ze om met een frisse karnemelkdressing.
Ingrediënten
- 200 g lichtbittere slablaadjes licht bitter, bijv. frisee, witlof en radicchio
- 1 rode appel in dunne partjes
- 50 g walnoten geroosterd
- 1 venkel klein, in dunne plakjes
- 4 radijsjes in dunne plakjes
- 100 g komijnekaas geschaafd
karnemelkdressing
- 1 eierdooier
- 4 el olijfolie
- 2 el crème fraîche
- 2 el karnemelk
- 1 sjalot fijngesneden
- 1 el citroensap
Instructies
- Mix alle ingrediënten voor de dressing met wat zout en peper in een keukenmachine of met een staafmixer.
- Doe alle ingrediënten voor de salade in een grote schaal en sprenkel vlak voor het serveren de dressing erover.
Voedingswaarde
Recept: Valli Little. Fotografie: Ben Dearnley. Styling: Vivien Walsh
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!