aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
doordeweeks |
internationaal |
Pilav wordt vaak met lamsvlees gemaakt. Deze wildpilav met paddenstoelen smaakt heerlijk in de herfst. Trek er een fles rode wijn bij open en maak de open haard aan.
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 500 g hertenfilet
- 500 g gemengde paddenstoelen
- 4 el olijfolie
- 2 el rozijnen
- 20 g gedroogde paddenstoelen
- 300 g zilvervliesrijst
- 700 ml groente- of paddenstoelenbouillon
- 3 el pijnboompitten
- 2 takjes peterselie en/of tijm
Instructies
- Snijd de uien en de knoflook fijn. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met zout en peper. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd grof.
- Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan. Bak de blokjes hert in 5 min. bruin en vanbinnen rosé. Schep het vlees uit de pan en houd onder een deksel warm.
- Fruit in het bakvet de ui en knoflook 1 min. Voeg de paddenstoelen toe en bak nog 2 min. Voeg de rozijnen, gedroogde paddenstoelen en rijst toe. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook.
- Draai het vuur laag. Leg de deksel op de pan en kook de rijst gaar in 10 min. Roer af en toe.
- Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de pijnboompitten in de olie goudbruin. Hak de peterselie fijn of ris de blaadjes van de takjes tijm en schep door de pijnboompitten.
- Schep het vlees door de pilav en schep op een schaal. Verdeel het pijnboompittenmengsel met de olie erover.
Voedingswaarde
calorieën: 644kcal
eiwit: 42g
vet: 22g
koolhydraten: 67g
Recept, Fotografie, Styling, Bereiding: Studio Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Op zoek naar een vegetarische versie? Maak deze bietenpilav met geitenkaas