wildpilav met paddenstoelen

wildpilav met paddenstoelen
Recept, Fotografie, Styling, Bereiding: Studio Philippi
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks | internationaal |
Pilav wordt vaak met lamsvlees gemaakt. Deze wildpilav met paddenstoelen smaakt heerlijk in de herfst. Trek er een fles rode wijn bij open en maak de open haard aan.
Voorbereiding30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 500 g hertenfilet
  • 500 g gemengde paddenstoelen
  • 4 el olijfolie
  • 2 el rozijnen
  • 20 g gedroogde paddenstoelen
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 700 ml groente- of paddenstoelenbouillon
  • 3 el pijnboompitten
  • 2 takjes peterselie en/of tijm

Instructies

  • Snijd de uien en de knoflook fijn. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi met zout en peper. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd grof.
  • Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan. Bak de blokjes hert in 5 min. bruin en vanbinnen rosé. Schep het vlees uit de pan en houd onder een deksel warm.
  • Fruit in het bakvet de ui en knoflook 1 min. Voeg de paddenstoelen toe en bak nog 2 min. Voeg de rozijnen, gedroogde paddenstoelen en rijst toe. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag. Leg de deksel op de pan en kook de rijst gaar in 10 min. Roer af en toe.
  • Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de pijnboompitten in de olie goudbruin. Hak de peterselie fijn of ris de blaadjes van de takjes tijm en schep door de pijnboompitten.
  • Schep het vlees door de pilav en schep op een schaal. Verdeel het pijnboompittenmengsel met de olie erover.

Voedingswaarde

calorieën: 644kcal
eiwit: 42g
vet: 22g
koolhydraten: 67g
auteur: delicious.
Recept, Fotografie, Styling, Bereiding: Studio Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Op zoek naar een vegetarische versie? Maak deze bietenpilav met geitenkaas