Bietenpilav met geitenkaas

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
bietenpilav geitenkaas - delicious


vegetarisch
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | midden-oosters |
Pilav is een Midden-Oosters gerecht met een graansoort , kruiden groenten, peulvruchten en vlees. Wij gebruiken in bietensap gekookte bulgur. Probeer ook eens deze filotaartjes met chioggia-biet.
kooktijd25 minuten
totale tijd25 minuten

ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 wortel in blokjes
  • 250 g kerstomaatjes in stukjes
  • 300 g bulgur
  • 700 ml bietensap biologisch
  • 200 g doperwten vers
  • 2 el lijnzaad gebroken
  • 200 g geitenkaas vers, in stukjes
  • 3 el munt fijngesneden + muntblaadjes voor garnering

instructies

  • Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui, de knoflook en wortel 1 min. Bak de tomaatjes 1 min. mee. Schep de bulgur erdoor en bak nog 1 min.
  • Schenk het bietensap in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Kook de bulgur met de deksel op de pan in 10 min. zachtjes gaar. Kook de erwten in 6 min. knapperig gaar.
  • Laat de pilav van het vuur 5 min. rusten. Schep de erwten en het lijnzaad erdoor en breng op smaak met zout en peper. Schep de pilav op een schaal. Verdeel er de geitenkaas en munt over en garneer met de blaadjes.
Voedingswaarde: | | |
auteur: delicious.
Recept, styling en food styling: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!


bietenpilav geitenkaas - delicious