vegetarisch
aantal 4 |
lunchgerecht, voorgerecht |
kerst, pasen, weekend |
italiaans |
Volle wind tegen, dalende temperaturen en overal liggen gouden blaadjes; de herfst is in full swing! Vier de pracht van de herfst met deze Italiaanse wilde-paddenstoelenbruschetta. Simpel en snel, maar oh zo lekker!
Ingrediënten
- 60 ml olijfolie extra vierge, plus extra voor het bestrijken van het brood
- 30 g boter ongezouten
- 300 g paddenstoelen gemengd, grote exemplaren gehalveerd
- 2 sjalotjes fijngehakt
- 3 tenen knoflook 2 fijngehakt, 1 gehalveerd
- 60 ml wijn droge witte
- 4 sneden brood uit de houtoven of zuurdesembrood
- 2 el bladpeterselie gehakt
Instructies
- Verhit de olie met 15 g boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paddenstoelen 1-2 minuten tot ze zijn geslonken. Neem uit de pan en zet weg. Draai het vuur lager. Voeg de resterende 15 g boter met de sjalotjes en gehakte knoflook toe aan de koekenpan. Bak al roerend 2-3 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de wijn toe en verhit 2-3 min. tot het vocht is verdampt. Doe de paddenstoelen terug in de pan en houd warm.
- Verhit intussen een grillpan op middelhoog vuur. Bestrijk de sneden brood aan beide kanten met de extra olie, rooster ze dan 2 minuten aan elke kant in de grillpan of tot ze licht gestreept zijn. Wrijf een kant in met de snijkant van het resterende teentje knoflook.
- Roer de peterselie door het paddenstoelenmengsel, breng op smaak met zout en peper, schep op het gegrilde brood en serveer direct.
Voedingswaarde
Recept: Valli Little. Bereiding: Bart Stuart. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kristen Wilson
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!