aantal 4 |
nagerecht |
weekend |
amerikaans |
Ouderwetse wentelteefjes worden helemaal hip door gekaramelliseerde vijgen en extra karamelsiroop.Probeer meteen deze heerlijke wentelteefjes met perzik en hazelnoot.
Ingrediënten
- 400 ml slagroom
- 2 eieren
- 1 tl vanille-extract
- 110 g fijne kristalsuiker
- 4 dikke sneetjes briochebrood
- 60 g boter
- 4 el sinaasappellikeur
- 8 verse vijgen gehalveerd
- crème fraîche voor erbij
Instructies
- Klop in een diep bord de room, eieren, vanille en 3 el van de suiker door elkaar. Wentel de sneetjes brioche 20 sec. erdoor en leg ze op een bord.
- Verhit 30 g boter in een grote koekenpan op matig vuur. Bak hierin de wentelteefjes met twee tegelijk 1-2 min. per kant tot ze gaar en goudbruin zijn. Houd ze warm.
- Veeg de pan schoon en verwarm hierin 55 g suiker met de resterende 30 g boter. Laat smelten op half hoog vuur en roer tot de suiker is opgelost. Laat 1-3 min. goudbruin karamelliseren, voeg de sinaasappellikeur en 2 el water toe en laat de karamel al roerend oplossen. Kook 1-2 min in, neem van het vuur en laat afkoelen.
- Strooi de resterende ± 2 tl suiker over de snijvlakken van de vijgen. Verhit een schone koekenpan op matig tot hoog vuur en laat de vijgen in ± 1 min. karamelliseren.
- Serveer de vijgen op de wentelteefjes met crème fraîche en karamelsiroop.
Voedingswaarde
calorieën: 700kcal
eiwit: 8g
vet: 43g
koolhydraten: 65g
Recept: Valli Little. Fotografie: Alicia Taylor. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!