Wentelteefjes met vijgen en karamelsiroop

wentelteefjes

aantal 4 | nagerecht | weekend | amerikaans |
Ouderwetse wentelteefjes worden helemaal hip door gekaramelliseerde vijgen en extra karamelsiroop.
Probeer meteen deze heerlijke wentelteefjes met perzik en hazelnoot.
voorbereiding25 minutes
totale tijd25 minutes

ingrediënten

  • 400 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 110 g fijne kristalsuiker
  • 4 dikke sneetjes briochebrood
  • 60 g boter
  • 4 el sinaasappellikeur
  • 8 verse vijgen gehalveerd
  • crème fraîche voor erbij

instructies

  • Klop in een diep bord de room, eieren, vanille en 3 el van de suiker door elkaar. Wentel de sneetjes brioche 20 sec. erdoor en leg ze op een bord.
  • Verhit 30 g boter in een grote koekenpan op matig vuur. Bak hierin de wentelteefjes met twee tegelijk 1-2 min. per kant tot ze gaar en goudbruin zijn. Houd ze warm.
  • Veeg de pan schoon en verwarm hierin 55 g suiker met de resterende 30 g boter. Laat smelten op half hoog vuur en roer tot de suiker is opgelost. Laat 1-3 min. goudbruin karamelliseren, voeg de sinaasappellikeur en 2 el water toe en laat de karamel al roerend oplossen. Kook 1-2 min in, neem van het vuur en laat afkoelen.
  • Strooi de resterende ± 2 tl suiker over de snijvlakken van de vijgen. Verhit een schone koekenpan op matig tot hoog vuur en laat de vijgen in ± 1 min. karamelliseren.
  • Serveer de vijgen op de wentelteefjes met crème fraîche en karamelsiroop.
Voedingswaarde:
calorieën: 700kcal
|
eiwit: 8g
|
vet: 43g
|
koolhydraten: 65g
auteur: delicious.
Recept: Valli Little. Fotografie: Alicia Taylor. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

wentelteefjes