Ouderwetse wentelteefjes worden helemaal hip door gekaramelliseerde vijgen en extra karamelsiroop.Probeer meteen deze heerlijke wentelteefjes met perzik en hazelnoot.
Voorbereiding25 minutesminutes
Totale tijd25 minutesminutes
Ingrediënten
400mlslagroom
2eieren
1tlvanille-extract
110gfijne kristalsuiker
4dikke sneetjes briochebrood
60gboter
4elsinaasappellikeur
8verse vijgengehalveerd
crème fraîche voor erbij
Instructies
Klop in een diep bord de room, eieren, vanille en 3 el van de suiker door elkaar. Wentel de sneetjes brioche 20 sec. erdoor en leg ze op een bord.
Verhit 30 g boter in een grote koekenpan op matig vuur. Bak hierin de wentelteefjes met twee tegelijk 1-2 min. per kant tot ze gaar en goudbruin zijn. Houd ze warm.
Veeg de pan schoon en verwarm hierin 55 g suiker met de resterende 30 g boter. Laat smelten op half hoog vuur en roer tot de suiker is opgelost. Laat 1-3 min. goudbruin karamelliseren, voeg de sinaasappellikeur en 2 el water toe en laat de karamel al roerend oplossen. Kook 1-2 min in, neem van het vuur en laat afkoelen.
Strooi de resterende ± 2 tl suiker over de snijvlakken van de vijgen. Verhit een schone koekenpan op matig tot hoog vuur en laat de vijgen in ± 1 min. karamelliseren.
Serveer de vijgen op de wentelteefjes met crème fraîche en karamelsiroop.