waterkerssalade met krokante geitenkaasballetjes en notengranola

waterkerssalade met krokante geitenkaasballetjes & notengranola
vegetarisch
aantal 2 | voorgerecht | doordeweeks | internationaal | vegetarisch
Heb je een date night op de planning staan, maar geen idee wat je moet maken? Janneke helpt je uit de brand met dit snelle recept voor twee personen. Kortom, perfect voor een date!
Deze heerlijke salade staat zo op tafel, en de geitenkaasballetjes en notengranola geven een heerlijke, krokante bite aan het geheel.
voorbereiding25 minutes
kooktijd10 minutes
totale tijd35 minutes

ingrediënten

  • 1 kleine rode ui
  • 25 ml rodewijnazijn
  • 1 el havervlokken
  • 30 g ongezouten gemengde noten, grof gehakt
  • ½ el vloeibare honing
  • snufje gemalen kaneel
  • 100 g zachte geitenkaas naturel, zonder korst
  • 1 el bloem
  • 25 g sesamzaad
  • zonnebloemolie of andere neutrale olie, om in te frituren
  • 50 g waterkers
  • 1 klein struikje radicchio of rood- of witlof
  • 6 el extra vierge olijfolie

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de ui in smalle ringen en doe in een schaaltje. Schenk de azijn over de ui en zet apart om te marineren.
  • Doe de havervlokken met de noten in een kom. Schep de honing en de kaneel erdoor. Spreid het mengsel uit op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 10 min. goudbruin. Neem de granola uit de oven en laat afkoelen en knapperig worden.
  • Rol intussen 6 balletjes van de geiten- kaas. Roer een papje van de bloem met ± 2 el water. Strooi het sesamzaad op een bord. Haal de balletjes door het bloempapje en rol ze vervolgens door het sesamzaad.
  • Verhit de olie op 160°C. Pluk de harde steeltjes van de waterkers. Snijd de radicchio in reepjes. Verdeel de waterkers met de radicchioreepjes, de gemarineerde uienringen en de granola over een bord. Besprenkel de salade met de olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak.
  • Bak de geitenkaasballetjes in de hete olie goudbruin; blijf erbij, want dit gaat snel! Laat de balletjes even uitlekken op keukenpapier en leg ze op de salade. Serveer de salade meteen.
Voedingswaarde:
calorieën: 496kcal
|
eiwit: 8g
|
vet: 46g
|
koolhydraten: 12g
auteur: delicious.
TIP: Vervang de pittige waterkers voor kinderen door veldsla.
Recepten, fotografie, styling, bereiding: Studio Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Lees ook: waterkerssoep met citroengras en gepocheerd ei

waterkerssalade met krokante geitenkaasballetjes & notengranola
Recepten, fotografie, styling, bereiding: Studio Philippi