vegetarisch
aantal 4 |
lunch, voorgerecht |
doordeweeks |
|
Broccoli, bloemkool, zilvervliesrijst en veel specerijen en verse kruiden. Een warme salade bomvol smaak en voedingsstoffen.
Ingrediënten
- 350 g zilvervliesrijst
- ½ stronk broccoli in roosjes
- ½ bloemkool in roosjes
- 75 ml olijfolie plus extra voor besprenkelen
- 1 ui fijngesneden
- 1 teen knoflook fijngesneden
- ½ tl zwarte mosterdzaadjes*
- ½ bosje munt blaadjes geplukt
- ½ bosje koriander blaadjes geplukt
- ½ bosje platte peterselie blaadjes geplukt
- ½ bosje lente-uitjes in dunne ringetjes
- ½ sap citroen
- 100 g Griekse yoghurt
- 1 el harissa**
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Breng in een steelpan water met zout aan de kook en blancheer de broccoli en bloemkoolroosjes 2 min. tot ze gaar zijn. Giet af en zet apart.
- Verhit 60 ml van de olie (4 el) in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 3-4 min. tot hij zacht is. Voeg de knoflook en de mosterdzaadjes toe en bak nog 1-2 min. tot het gaat geuren. Neem het kruidige uienmengsel uit de pan. Verhit nog 1 el olie in de pan en voeg de broccoli en bloemkool toe, zet het vuur hoger en bak 3-4 min. tot ze mooi bruin zijn. Voeg het uienmengsel weer toe aan de pan en warm door.
- Meng de broccoli en bloemkool in een kom met de rijst, de kruiden en de lente-ui en breng op smaak met zout en peper. Knijp er het citroensap boven uit en besprenkel met wat olijfolie.
- Meng de yoghurt met de harissa en geef deze bij de warme salade. Lekker met geroosterde vis of lamskarbonade.
Voedingswaarde
Dit recept verscheen eerder in delicious.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!