Chef Luca Piscopo groeide op in Napels, in de keuken van zijn nonna waar ze samen passata maakten. In het nieuwe delicious.nummer deelt hij heerlijke recepten, waaronder deze verse ravioli met aubergine & scamorza.
Bestel het extra dikke aprilnummer hier voor nog meer heerlijke recepten, verhalen en inspiratie van door heel Italië:
Volare’s ravioli met aubergine & scamorza
vegetarisch
aantal 4 |
hoofd, hoofdgerecht |
weekend |
italiaans |
vegetarisch
Deze zelfgemaakte ravioli is zalig. Gevuld met aubergine & scamorza, een gerookte italiaanse kaas, en afgetopt met stracciatella, puur genieten!
Kookgerei
- evt. pastamachine, kwastje, uitsteekvorm of raviolisteker van 5 cm Ø
Ingrediënten
- 200 g Italiaanse bloem tipo ‘00’ (delicatessenwinkel of supermarkt)
- 100 g semolina (delicatessenwinkel of supermarkt)
- 3 eieren + 1 eidooier losgeklopt met
- 1 el water
- 2 aubergines
- 150 ml olijfolie
- 2 tenen knoflook geraspt
- 300 g kerstomaatjes gehalveerd
- 50 g Parmezaanse kaas
- 125 g gerookte scamorza online of Italiaanse delicatessenwinkel
- 150 g stracciatella
- olie om in te frituren
- 400 g Volare’s San Marzano tomatensaus
- paar blaadjes basilicum
Instructies
- Doe de bloem op je werkblad en vorm een bergje met een kuil, voeg de 3 eieren toe aan de kuil met wat zout en roer met een vork tot het mengt. Werk steeds naar het midden en begin met kneden. Voeg evt. 1 el koud water toe als het deeg iets droog voelt. Kneed tot soepel, dek af en laat 30 min. rusten.
- Schil de aubergine met een dunschiller, snijd daarna in blokjes (bewaar de schil), bak ze in een pan met de helft van de olijfolie en de knoflook goudbruin in 5-6 min. Voeg tweederde van de gehalveerde kerstomaatjes toe en breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen, voeg de Parmezaanse kaas toe en mix fijn tot een romige massa.
- Snijd de gerookte scamorza heel fijn en voeg toe aan de auberginecrème.
- Snijd de aubergineschil in hele dunne lange reepjes. Verhit een laagje olie en frituur de reepjes in 1 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Verdeel het deeg in 2 stukken, en rol dun uit op een bebloemd werkblad tot 2 dunne vellen van ± 2 mm dikte (of gebruik je pastamachine).
- Leg 1 deegvel voor je en spuit met een spuitzak of schep een tl vulling om de ± 6 cm in meerdere rijen. Bestrijk met een kwastje het deeg rondom de vulling met het eigeel. Leg het tweede vel deeg erover, zorg dat je alle lucht er goed uitdrukt. Druk goed aan rondom elke vulling. Steek de ravioli uit. 7 Kook in een pan ruim gezouten water de ravioli 2-3 min. tot ze bovendrijven. Giet af maar bewaar iets kookvocht.
- Verhit de rest van de olijfolie in een andere wijde pan met de tomatensaus, resterende kerstomaatjes, 2-3 el kookvocht en wat zout en voeg de ravioli toe. Schud goed om en roer de basilicum erdoor.
- Schep de ravioli op een schaal of aparte borden, met aanhangende saus. Verdeel de stracciatella erover. Verdeel ook de knapperige aubergineschil erover.
Voedingswaarde
p.p. ± 839 kcal / 22 g eiwit / 59 g vet / 52 g kh d
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Wil je nog meer ravioli maken? Probeer ook eens deze: ravioli met walnoot-saliericotta en maanzaadboter