Deze zelfgemaakte ravioli is zalig. Gevuld met aubergine & scamorza, een gerookte italiaanse kaas, en afgetopt met stracciatella, puur genieten!
Voorbereiding1 hourhour16 minutesminutes
Rusten30 minutesminutes
Kookgerei
evt. pastamachine, kwastje, uitsteekvorm of raviolisteker van 5 cm Ø
Ingrediënten
200gItaliaanse bloem tipo ‘00’(delicatessenwinkel of supermarkt)
100gsemolina(delicatessenwinkel of supermarkt)
3eieren + 1 eidooier losgeklopt met
1elwater
2aubergines
150mlolijfolie
2tenenknoflookgeraspt
300gkerstomaatjesgehalveerd
50gParmezaanse kaas
125ggerookte scamorzaonline of Italiaanse delicatessenwinkel
150gstracciatella
olieom in te frituren
400gVolare’s San Marzano tomatensaus
paar blaadjes basilicum
Instructies
Doe de bloem op je werkblad en vorm een bergje met een kuil, voeg de 3 eieren toe aan de kuil met wat zout en roer met een vork tot het mengt. Werk steeds naar het midden en begin met kneden. Voeg evt. 1 el koud water toe als het deeg iets droog voelt. Kneed tot soepel, dek af en laat 30 min. rusten.
Schil de aubergine met een dunschiller, snijd daarna in blokjes (bewaar de schil), bak ze in een pan met de helft van de olijfolie en de knoflook goudbruin in 5-6 min. Voeg tweederde van de gehalveerde kerstomaatjes toe en breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen, voeg de Parmezaanse kaas toe en mix fijn tot een romige massa.
Snijd de gerookte scamorza heel fijn en voeg toe aan de auberginecrème.
Snijd de aubergineschil in hele dunne lange reepjes. Verhit een laagje olie en frituur de reepjes in 1 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verdeel het deeg in 2 stukken, en rol dun uit op een bebloemd werkblad tot 2 dunne vellen van ± 2 mm dikte (of gebruik je pastamachine).
Leg 1 deegvel voor je en spuit met een spuitzak of schep een tl vulling om de ± 6 cm in meerdere rijen. Bestrijk met een kwastje het deeg rondom de vulling met het eigeel. Leg het tweede vel deeg erover, zorg dat je alle lucht er goed uitdrukt. Druk goed aan rondom elke vulling. Steek de ravioli uit. 7 Kook in een pan ruim gezouten water de ravioli 2-3 min. tot ze bovendrijven. Giet af maar bewaar iets kookvocht.
Verhit de rest van de olijfolie in een andere wijde pan met de tomatensaus, resterende kerstomaatjes, 2-3 el kookvocht en wat zout en voeg de ravioli toe. Schud goed om en roer de basilicum erdoor.
Schep de ravioli op een schaal of aparte borden, met aanhangende saus. Verdeel de stracciatella erover. Verdeel ook de knapperige aubergineschil erover.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
p.p. ± 839 kcal / 22 g eiwit / 59 g vet / 52 g kh d