aantal |
nagerecht |
|
nederlands |
Een enorm lekker toetje met vlierbloesemsiroop dat je in een handomdraai op tafel zet. Behalve het kort bakken van de kruimels, hoef je nauwelijks te koken. Easy does it!
Ingrediënten
- 1 sneetje donker (Fries) roggebrood
- 1 tl gemalen kardemom
- 300 g skyr naturel (supermarkt)
- 3 el vlierbloesemsiroop*
- 100 g aalbessen
- 1 el olijfolie
- 1 el suiker
Instructies
- Verkruimel het roggebrood in de hakmolen van de staafmixer of met de hand. Verhit in de koekenpan de olijfolie. Bak de roggekruimels 2-3 min.
- Bestrooi het roggebrood met de suiker en kardemom en bak 1-2 min. tot de suiker is gesmolten en aan het brood ‘plakt’. Schud de roggekruimels op een bord en laat afkoelen.
- Meng de skyr met de vlierbloesemsiroop. Maak de aalbessen schoon en ris ze van de takjes.
- Schep de skyr op 4 borden. Verdeel de bessen erover en bestrooi met de krokante rogge-kardemomcrumble.
Voedingswaarde
calorieën: 142kcal
eiwit: 9g
vet: 3g
koolhydraten: 18g
* Vlierbloesemsiroop koop je bij veel supermarkten of in de biologische winkel.
STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Ken je dit recept van Janneke al? Zweedse gehaktballetjes & knapperige groenten met dille