Zweedse gehaktballetjes & knapperige groenten met dille

Zweedse gehaktballetjes & knapperige groenten met dille
STUDIO PHILIPPI
aantal 4 | hoofdgerecht | | zweeds |
Je hoeft geen bouwpakket op te halen bij de blauw gele reus voor een portie Zweedse balletjes. Met Jannekes recept draai je zelf de lekkerste balletjes in 30 minuten – daar heb je geen schroeven of ingewikkelde handleiding voor nodig.
Kooktijd30 minutes
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 500 g gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • nootmuskaat
  • 50 g boter
  • el bloem
  • 150 ml vleesbouillon
  • 200 ml houdbare slagroom
  • 200 g verse doperwten
  • 200 g peultjes
  • 5 takjes dille

Instructies

  • Rasp de helft van 1 ui fijn. Meng het gehakt met de geraspte ui, het ei en de paneermeel. Voeg een beetje nootmuskaat, zout en peper naar smaak toe. Rol van het gehakt balletjes.
  • Verwarm in een koekenpan de helft van de boter. Bak de gehaktballetjes in 5 minuten rondom bruin aan. Neem ze uit de pan. Smelt eventueel wat extra boter in de pan. Voeg de bloem toe en bak zonder te laten kleuren.
  • Schenk de bouillon erbij en roer tot een gladde, iets gebonden saus. Voeg ook de slagroom toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Leg de gehaktballetjes in de saus en stoof ze in nog 10 tot 12 minuten gaar. Laat de saus onafgedekt iets inkoken.
  • Snijd intussen de rest van de uien fijn. Smelt in een tweede koekenpan de laatste 25 g boter. Bak de uien 1 minuut. Voeg de erwten toe en bak 5 minuten. Voeg de peultjes toe en bak ze in 3 tot 4 minuten knapperig gaar. Snijd intussen de dille fijn.
  • Meng de helft van de dille door de roomsaus en de rest door de groenten. Breng de groenten op smaak met zout en peper.
  • Schep de gehaktballetjes in een schaal en serveer met de dillegroenten.

Voedingswaarde

calorieën: 678kcal
eiwit: 33g
vet: 52g
koolhydraten: 17g
auteur: delicious.
STUDIO PHILIPPI
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook deze recepten: dit kun je allemaal met biet