aantal 4 |
hoofdgerecht |
zomer |
aziatisch |
Hoe sluit je een zonovergoten voeten-in-het-zand-dag beter af dan met verse vis verrijkt met Aziatische smaakmakers? Terwijl de vis gaar stoomt in het bananenblad relax jij in de laatste zonnestralen.
kooktijd45 minuten minuten
Weken/marineren1 uur uur 15 minuten minuten
totale tijd2 uur uur
ingrediënten
- 265 g kleefrijst toko
- 1 el vissaus
- 1 el geraspte palmsuiker of bruine basterdsuiker
- 2½ el gemberwortel geraspt, vers
- 4 witvisfilet stevig, zonder vel, à 200 g
- 1 el arachideolie
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 6 bosuitjes in dunne ringetjes
- 125 ml kokosmelk blik
- 2 limoenen in schijfjes
- 4 bananenbladeren groot
- 4 limoenblaadjes in dunne reepjes
- 2 rode pepers in ringetjes
instructies
- Spoel de rijst en laat 1 uur weken in een kom met koud water.
- Meng in een kommetje de vissaus, suiker en de helft van de gember en bestrijk de visfilets hiermee. Laat de vis 15 min. marineren.
- Maak de barbecue aan.
- Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de knoflook met de rest van de gember en de helft van de bosui 2 min. of tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de rijst toe en schep door elkaar. Voeg 300 ml heet water, de kokosmelk en zout en peper toe en kook de rijst afgedekt in ± 20 min. gaar op laag vuur.
- Knip intussen 4 rechthoeken (± 25×25 cm) uit de bananenbladeren. Leg midden op elk bananenblad 2 limoenschijfjes, leg de stukken vis erop en verdeel het limoenblad erover. Vouw dicht tot 4 pakketjes en wikkel ze in aluminiumfolie. Gaar ze in ± 12 min. op de barbecue, keer ze af en toe.
- Vouw de pakketjes open, strooi de rode peper en de rest van de bosui erover en serveer met de rijst.
auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!