vegetarisch
aantal 2 |
bijgerecht, zoet |
feestelijk, kerst |
internationaal |
Deze vruchtensalami gaat perfect samen met een stukje pikante kaas en een glaasje port, bijvoorbeeld een 10 years old tawny of Italiaanse vin santo.
Nog zo’n lekkere rol met vijgen, walnoten en rode wijn.
voorbereiding30 minutes minutes
wachten2 hours hours
totale tijd2 hours hours 30 minutes minutes
ingrediënten
- 350 g gedroogde vijgen, steeltjes verwijderd en grof gehakt
- ¼ tl kaneel
- 1 tl vanille-extract
- snuf zout
- 2 el fijngeraspte sinaasappel- of mandarijnschil
- 125 g gedroogde dadels, fijngesneden
- 125 g gedroogde abrikozen, fijngesneden
- 100 g licht geroosterde pistachenootjes, fijngehakt
instructies
- Doe de vijgen, kaneel, vanille-extract, zout en citrusrasp in een keukenmachine en maal m.b.v. de pulseknop tot een kleverige pasta. Schep in een grote kom en meng de dadels, abrikozen en pistachenoten erdoor. Dit kost wat kracht! Verdeel het mengsel in 2 delen en rol ze met vochtige handen in worstvorm.
- Knip 2 grote vellen bakpapier. Leg 1 worst onderaan een vel papier en rol zo strak mogelijk op (dat gaat heel makkelijk met behulp van een sushimatje). Draai de uit- einden dicht als een toffee en druk goed aan, het moet een strakke rol worden. Herhaal met het andere deel. Laat ze in de koelkast zeker 2 uur opstijven.
- Snij de vruchtensalami in dunne schijfjes met een scherp glad mesje.
auteur: delicious.
Recepten: Yvette van Boven. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Yvonne Jimmink. Productie: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!