aantal 4 |
voorgerecht |
doordeweeks, kerst, weekend, zomer |
italiaans |
Janneke maakt met slechts vier ingrediënten een venkelbouillon. De anijssmaak ervan is heerlijk in combinatie met mosterd en zachte kalfsballetjes.
Ingrediënten
- 1 venkelknol klein
- 2 vleesbouillontabletten
- 2 kalfssaucijzen à 75 g
- ± 2 el Limburgse mosterd grove
Instructies
- Snijd de stelen en het groen van de venkel. Halveer de venkel en snijd de harde kern eruit. Houd het groen apart.
- Breng de stelen en de kern met 1 l water en de bouillontabletten aan de kook. Laat 10 min. zachtjes trekken. Knijp intussen het vlees uit de saucijzen en rol er kleine balletjes van. Zeef de bouillon en schenk terug in de pan.
- Voeg de gehaktballetjes toe en kook ze in 5-6 min. zachtjes gaar. Snijd intussen de rest van de venkel in dunne reepjes. Voeg de venkelreepjes toe aan de bouillon. Verwarm nog 2-3 min., tot de venkel beetgaar is. Klop de mosterd met een garde door de bouillon.
- Breng de bouillon op smaak met peper, garneer met het fijngesneden venkelgroen en schep in 4 diepe borden.
Voedingswaarde
Tip Maak de bouillon met de balletjes een dag eerder en voeg de venkelreepjes vlak voor serveren pas toe. Geef de bouillon wat meer frisheid met een paar druppeltjes citroensap.
Recepten en styling: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!