vegetarisch
aantal 4 |
bijgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Bij delicious.redacteuren thuis wordt hij al vaak gemaakt: de venkel-tuinbonensalade uit ons Italiaanse zomernummer. Met zoute, romige feta, krokante hazelnoten en veel knapperige zuurdesemcroutons!Ook lekker met feta: garnalen met tomaatjes, spinazie en feta uit Bakplaatbijbel.
Ingrediënten
- 150 g zuurdesembrood
- 3½ el olijfolie extra vergine
- 75 g hazelnoten, gehakt
- 200 g haricots verts
- 2 venkelknollen
- 100 g tuinbonen, geblancheerd, dubbelgedopt
- 3 el wittewijnazijn
- ½ tl suiker
- 200 g feta, verbrokkeld
- handvol basilicumblaadjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Schep de broodstukjes om met ½ el olijfolie en wat zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ± 10 min., schep af en toe om. Voeg na 5 min. de noten toe en bak mee. Neem uit de oven. Kook intussen de haricots verts in gezouten water in ± 5-7 min. beetgaar. Snijd de venkel in de lengte in dunne plakjes en doe in een kom. Schep de haricots verts en tuinbonen door de venkel en roer alles om met de azijn, de rest van de olijfolie, suiker, zout en peper. Laat 5 min. intrekken.
- Schep de croutons, hazelnoten, feta en basilicumblaadjes door de salade. Breng op smaak met zout en peper en serveer.
Voedingswaarde
Recept en bereiding: Lottie Covell. Fotografie: Dan Jones. Styling: Jenny Iggleden
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!