vegetarisch
aantal 4 |
bijgerecht |
doordeweeks |
mediterraans |
Konfijten of garen in sinaasappelsap is goddelijk: de anijssmaak van de venkel gaat perfect samen met de citrus en de knoflook wordt boterzacht. Ook goed voor te bereiden!
Ingrediënten
- 4 venkelknollen mooi
- 4 knoflook bollen
- 100 ml olijfolie van goede kwaliteit
- 500 ml sinaasappelsap versgeperst
- 2 el boter
Instructies
Voorbereiden (kan 1 dag van tevoren, begin ruim 1 uur van tevoren)
- Snijd de venkel in de lengte in mooie partjes, zodat de ‘rokken’ aan elkaar blijven zitten. Snijd de ongepelde bollen knoflook horizontaal doormidden, zo krijgt je mooie knoflookrozen. Schik de venkels en knoflookrozen in een wijde steelpan en schenk de olijfolie en het sinaasappelsap erbij, voeg de boter toe en breng op smaak met ruim peper en zout. Breng zachtjes aan de kook en konfijt de venkels en knoflook op laag vuur helemaal gaar in 45 min. Laat afkoelen en zet tot gebruik afgedekt weg.
Bereiden (begin ± 15 min. van tevoren)
- Zeef de venkels en knoflook boven een steelpan en leg even apart. Kook de sinaasappeljus tot ongeveer de helft in. Voeg de venkels en knoflook toe en warm goed door. Serveer in een mooie schaal met de sinaasappeljus en de knoflook (de gekonfijte knoflookteentjes kun je op het bord er zo uit duwen).
Voedingswaarde
Recept: Merijn Tol. Fotografie: Harold Pereira. Styling: Cyn Ferdinandus. Uit delicious. kerst 2012
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!