aantal 4 |
hoofdgerecht |
vaderdag |
|
Lekker, stoer en super smakelijk, deze varkenskoteletten met mosterdkorst en koolrabisalade.
Ingrediënten
- 3 el peterselie fijngesneden
- 5 tijm takjes, blaadjes gerist en fijngesneden rasp van 1 (bio)citroen
- 50 g panko grof Japans broodkruim
- 1 teen knoflook geperst
- 1 tl venkelzaad gemalen
- 4 varkenskoteletten karbonades
- 50 g boter
- 1-2 el mosterd fijn of grof naar smaak
salade
- 1 koolrabi geschild, julienne gesneden
- 2 el hazelnoten geroosterd en grof gehakt
- 1 rode appel ongeschild, in partjes
- 1 zakje sla gemengd, mesclun
- 2 el mosterdcress of tuinkers
mieriksworteldressing
- 2 el zure room
- 4 tl mierikswortel* versgeraspt
- 1 el appelciderazijn 4 el olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de peterselie, tijm, citroenrasp, panko, knoflook en het venkelzaad.
- Dep de varkenskoteletten droog. Bestrooi met zout en peper. Bak de varkenskoteletten in een grote koekenpan in boter aan beide kanten bruin. Laat kort afkoelen op een bord. Bestrijk het vlees dun met mosterd. Haal de varkenskoteletten door de kruiden-pankomix en zorg dat alles goed bedekt is. Leg ze op een bak- plaat, schuif in de oven en bak in 8-10 min. tot de korst mooi goudbruin is. Keer halverwege.
- Meng voor de dressing de zure room met de mierikswortel, ciderazijn en olijfolie en breng op smaak met zout en evt. peper.
- Meng voor de salade de koolrabi, appel, hazelnoten en mesclun en schep de dressing erdoor. Bestrooi met mosterd- of tuincress.
Voedingswaarde
* Mierikswortel koop je bij goed gesorteerde groentewinkels en sommige supermarkten. Verse mierikswortel is wat milder van smaak dan mierikswortel uit een potje. Neem wat minder als je een potje mierikswortel gebruikt.
Recepten, tekst, bereiding: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar, Styling: Cyn Ferdinandus. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!