Lekker, stoer en super smakelijk, deze varkenskoteletten met mosterdkorst en koolrabisalade.
Kooktijd30 minutesminutes
Totale tijd30 minutesminutes
Ingrediënten
3elpeterseliefijngesneden
5tijmtakjes, blaadjes gerist en fijngesneden rasp van 1 (bio)citroen
50gpankogrof Japans broodkruim
1teenknoflookgeperst
1tlvenkelzaadgemalen
4varkenskotelettenkarbonades
50gboter
1-2elmosterd fijn of grof naar smaak
salade
1koolrabigeschild, julienne gesneden
2elhazelnotengeroosterd en grof gehakt
1rode appelongeschild, in partjes
1zakje slagemengd, mesclun
2elmosterdcress of tuinkers
mieriksworteldressing
2elzure room
4tlmierikswortel*versgeraspt
1elappelciderazijn 4 el olijfolie
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de peterselie, tijm, citroenrasp, panko, knoflook en het venkelzaad.
Dep de varkenskoteletten droog. Bestrooi met zout en peper. Bak de varkenskoteletten in een grote koekenpan in boter aan beide kanten bruin. Laat kort afkoelen op een bord. Bestrijk het vlees dun met mosterd. Haal de varkenskoteletten door de kruiden-pankomix en zorg dat alles goed bedekt is. Leg ze op een bak- plaat, schuif in de oven en bak in 8-10 min. tot de korst mooi goudbruin is. Keer halverwege.
Meng voor de dressing de zure room met de mierikswortel, ciderazijn en olijfolie en breng op smaak met zout en evt. peper.
Meng voor de salade de koolrabi, appel, hazelnoten en mesclun en schep de dressing erdoor. Bestrooi met mosterd- of tuincress.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
* Mierikswortel koop je bij goed gesorteerde groentewinkels en sommige supermarkten. Verse mierikswortel is wat milder van smaak dan mierikswortel uit een potje. Neem wat minder als je een potje mierikswortel gebruikt.Recepten, tekst, bereiding: Mister Kitchen. Fotografie: Ernie Enkelaar, Styling: Cyn Ferdinandus. Bewerking: Trudelies Schouten