varkenskarbonade met salie, pancetta en witte bonen

glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij
aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | spaans | glutenvrij, lactosevrij
Mediterrane invloeden in dit recept met karbonades, grote witte bonen en salie. Dat heb je gewoon nodig als het buiten stormt en regent! Of ben je zo’n type dat de bbq nog heeft staan? Gril de karbonades dan buiten op de barbecue en maak van de bonen, pancetta, fijngesneden salie, citroen en olijfolie een salade erbij.  Een heel grote zak salie in huis voor dit recept? Maak morgen dan gratin met salie!
totale tijd30 minutes

ingrediënten

  • 4-8 aardappels*, grote kruimige, schoongeboend
  • 3 el olijfolie
  • 4 ribkarbonades
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 100 g pancetta, in reepjes
  • 4 takjes salie, van 2 takjes de blaadjes in reepjes
  • 500 g witte bonen bijv. reuzenbonen, uit blik, uitgelekt
  • 1 citroen

instructies

  • Prik de aardappels rondom met een vork regelmatig in. Pof ze in de magnetron op vol vermogen (900 W) in 10 min. gaar. Wikkel de aardappels in een schone keukendoek en laat ze nagaren.
  • Verhit intussen in een koekenpan de olijfolie. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze in 8 min. bruin en net gaar. Snijd de uien en knoflook fijn.
  • Neem het vlees uit de pan. Doe de pancetta met de knoflook en uien in de pan en bak in 4 min. knapperig. Voeg de salie toe en bak nog 2 min. Schep de bonen erdoor en bak 2 min. mee. Halveer de citroen en pers de helften boven de bonen uit. Schraap met een spatel de aanbaksels los en breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de karbonades op 4 borden. Verdeel de bonen erover en leg de aardappels erbij.
Voedingswaarde:
calorieën: 700kcal
|
eiwit: 44g
|
vet: 31g
|
koolhydraten: 55g
auteur: delicious.
* Heb je wat extra tijd en geen magnetron, dan kun je de aardappels ook in 50-60 min. ingepakt in aluminiumfolie in een voorverwarmde oven van 200°C poffen.
Recepten, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!