vanillecrème met gegrilde pruimen, tijm & maanzaad

vanillecrème met gegrilde pruimen, tijm & maanzaad
Voorkeur: glutenvrij

aantal 4 | nagerecht | | | glutenvrij

Romige mascarpone-ricottacrème smaakt goed bij geroosterde pruimen en knisperend maanzaad. Tip: vervang de pruimen ook eens door nectarines of perziken.Ook lekker: dit BBQ-menu van Janneke.

Kooktijd:20

barbecue15

Totale tijd:35

Kookgerei

  • ook nodig: grillschaal (zonder gaatjes)

Ingrediënten

  • 250 g mascarpone
  • 250 g ricotta
  • 1 ½ tl bourbon vanille-extract
  • 400 g pruimen
  • 25 g suiker
  • 5 takjes tijm
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 tl maanzaad

Instructies

  1. Klop de mascarpone door de ricotta. Schep de vanille erdoor en zet op een koele plek weg zodat de smaken kunnen intrekken.
  2. Halveer de pruimen en ontpit ze. Snijd de helften in kwarten of partjes. Leg de pruimen in de grillschaal en bestrooi ze met de suiker. Leg er 4 takjes tijm tussen.
  3. Grill de pruimen ± 15 min. op de hete bbq. Verwarm intussen de honing met de rest van de tijm.
  4. Schep de vanillecrème op 4 borden. Verdeel de pruimen erover. Besprenkel met de tijmhoning en bestrooi met maanzaad.

Voedingswaarde

  • calorieën: 462 kcal
  • eiwit: 11 g
  • vet: 37 g
  • koolhydraten: 20 g

RECEPTEN, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING STUDIO PHILIPPI.

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!