Comfortfood dat snel op tafel staat en helemaal budget friendly is? Deze uienstoof met pancetta is simpel, snel, maar vooral heel erg winters genieten.
Nog meer stoven: de 12 populairste stoofrecepten van 2023
Uienstoof met pancetta, bier en tijm
Voorkeur: lactosevrij
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks, weekend | | lactosevrij
Met bier geeft Janneke veel gerechten extra smaak. Probeer deze gestoofde uien, lekkerder worden ze niet!
Ingrediënten
- 8 uien
- 2 tl korianderzaad
- 1 el olijfolie
- 100 g pancettablokjes
- 300 ml donker abdijbier
- 2 sneden ontbijtkoek
- 1 el honing
- 2-3 takjes rozemarijn
- donker brood, polenta of aardappelpuree, voor erbij
Instructies
- Pel de uien en halveer ze door de steelaanzet zodat ze mooi heel blijven. Kneus het korianderzaad.
- Verhit in een wijde stoofpan de olijfolie. Bak de pancettablokjes met het korianderzaad in 3 min. knapperig.
- Leg de uien op het snijvlak tussen de pancettablokjes. Bak ze in 3 minuten goudbruin.
- Keer de uien. Schenk het bier langs de rand in de pan. Verkruimel de ontbijt- koek boven de pan en voeg de honing en takjes rozemarijn toe. Breng aan de kook.
- Draai het vuur laag en stoof de uien met de deksel op de pan in 10-15 min. gaar. Breng de uienstoof op smaak met zout en peper. Serveer met polenta of puree.
Voedingswaarde
- calorieën: 311 kcal
- eiwit: 10 g
- vet: 12 g
- koolhydraten: 36 g
RECEPT, FOTOGRAFIE, STYLING, BEREIDING: STUDIO PHILIPPI
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!