glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks, feestelijk, herfst, kerst, najaar, weekend, winter |
|
glutenvrij, vegetarisch
hoofdgerecht |
doordeweeks, feestelijk, herfst, kerst, najaar, weekend, winter |
|
glutenvrij, vegetarisch
Waarom moeilijk doen, als het ook simpel én vol smaak kan?
Nigel: 'Je kunt allerlei ingewikkelde kaassauzen maken, maar ik denk niet dat ze veel lekkerder worden dan als je gewoon zachte kaas in warme slagroom smelt.'
Dit is een heerlijke kaassaus om over zachte, goudgeel gebakken uien te scheppen.
kooktijd40 minutes minutes
oven40 minutes minutes
totale tijd1 hour hour 20 minutes minutes
ingrediënten
- 8 middelgrote uien
- 3 laurierblaadjes
- 12 zwarte peperkorrels
- 3 el olijfolie
- 60 g boter
- 8 takjes tijm
- 250 ml slagroom
- 200 g taleggio
instructies
-
Breng een grote, diepe pan water aan de kook. Verwarm de oven op 200°C.
-
Pel de uien en laat ze heel. Doe de laurier en peperkorrels in het kokende water en laat ook de uien erin glijden. Laat de uien ± 30 min. in het flink borrelende water sudderen, tot ze zacht en gaar zijn.
-
Schep de uien met een schuimspaan uit de pan in een ovenschaal. Giet de olijfolie over de uien en voeg de boter, de blaadjes van de helft van de tijmtakjes en een beetje zwarte peper toe. Bak ze 40 min. in de oven en bedruip ze in die tijd een- of tweemaal.
-
Verwarm de slagroom in een steelpan op laag vuur. Snijd de taleggio in blokjes, doe ze in de room en laat ze zonder te roeren zachtjes smelten. Voeg de overgebleven tijmtakjes toe. Serveer twee uien per persoon, met wat taleggio-tijmsaus erbij.
Voedingswaarde:
calorieën: 623kcal
|
eiwit: 14g
|
vet: 55g
|
koolhydraten: 15g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING NIGEL SLATER. FOTOGRAFIE JONATHAN LOVEKIN, JENNY ZARINS.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!