Truffelaardappel stamppotje met gegrilde boleten en knoflookchips

Truffelaardappel stamppotje met gegrilde boleten en knoflookchips

vegetarisch
aantal 4 | bijgerecht | doordeweeks, familietijd | hollands |
Wil je van dit gerecht een hoofdgerecht maken? Geef dan bij de stamppot blokjes boerenbrie en/of gedroogde Spaanse worst. Ook lekker met een frisse salade erbij!
Kooktijd40 minutes
Totale tijd40 minutes

Ingrediënten

  • 1 kg truffelaardappels* geschild, in stukken
  • 7-8 el crème fraîche
  • 5-6 el knoflookolie + extra voor het bestrenkelen
  • 8 el olijfolie + extra voor het bestrijken
  • 8 tenen knoflook gepeld, in dunne plakjes
  • 1 rozemarijn takje
  • 4 boleten eekhoorntjesbrood of 200 g oesterzwammen
  • 100 g zwarte olijven

Instructies

  • Kook de aardappels in ± 20 min. gaar. Giet ze af, laat ze uitdampen en doe ze weer terug in de pan. Stamp ze met de crème fraîche en knoflookolie tot een smeuiige puree en breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op zacht vuur en voeg de knoflookplakjes en rozemarijn toe. Bak de knoflookplakjes zachtjes krokant, schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Snijd de paddenstoelen in lange dunne repen en bestrijk ze met wat olijfolie. Verhit een grillpan op hoog vuur en bak hierin de paddenstoelrepen lichtbruin.
  • Schep de stamppot op de borden en verdeel de paddenstoelen, krokante knoflookchips en olijven erover. Sprenkel nog wat knoflookolie over de stamppot en bestrooi met zeezout en versgemalen peper.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Truffelaardappels geven die mooie lila kleur, maar je kunt de puree natuurlijk ook maken van gewone aardappels.
Recepten en bereiding: Jacqueline Pietrowski. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jan-Willem van Riel
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!