aantal 4 |
bijgerecht |
doordeweeks, familietijd |
hollands |
Wil je van dit gerecht een hoofdgerecht maken? Geef dan bij de stamppot blokjes boerenbrie en/of gedroogde Spaanse worst. Ook lekker met een frisse salade erbij!
Kooktijd40 minutesminutes
Totale tijd40 minutesminutes
Ingrediënten
1kgtruffelaardappels*geschild, in stukken
7-8elcrème fraîche
5-6elknoflookolie + extra voor het bestrenkelen
8elolijfolie + extra voor het bestrijken
8tenenknoflookgepeld, in dunne plakjes
1rozemarijntakje
4boleteneekhoorntjesbrood of 200 g oesterzwammen
100gzwarte olijven
Instructies
Kook de aardappels in ± 20 min. gaar. Giet ze af, laat ze uitdampen en doe ze weer terug in de pan. Stamp ze met de crème fraîche en knoflookolie tot een smeuiige puree en breng op smaak met zout en peper.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op zacht vuur en voeg de knoflookplakjes en rozemarijn toe. Bak de knoflookplakjes zachtjes krokant, schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snijd de paddenstoelen in lange dunne repen en bestrijk ze met wat olijfolie. Verhit een grillpan op hoog vuur en bak hierin de paddenstoelrepen lichtbruin.
Schep de stamppot op de borden en verdeel de paddenstoelen, krokante knoflookchips en olijven erover. Sprenkel nog wat knoflookolie over de stamppot en bestrooi met zeezout en versgemalen peper.
Voedingswaarde
auteur: delicious.
* Truffelaardappels geven die mooie lila kleur, maar je kunt de puree natuurlijk ook maken van gewone aardappels.Recepten en bereiding: Jacqueline Pietrowski. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jan-Willem van Riel