nr.1 foodmagazine

Trifle met aardbeien & vlierbloesem (met stap-voor-stapfoto’s)

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Een trifle maken hoeft echt niet moeilijk te zijn. In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je een prachtige zomertrifle maakt. Het fijne is dat je al veel van tevoren kunt maken en last minute zet je de trifle pas in elkaar.

Liever een andere trifle maken? Kijk hier voor al onze triflerecepten.

Zo maak je een trifle

Ingrediënten

  • 500 g aardbeien
  • 1 bio citroen
  • 100 g suiker + wat extra
  • ½ bosje tijm, blaadjes gerist
  • 1 scheut vlierbloesemsiroop
  • 50 g hazelnoten
  • 50 g amandelen
  • 250 g mascarpone
  • 1 beker Griekse yoghurt (of dikke kokosyoghurt voor een vegan trifle)
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 1-2 el oranjebloesemwater
  • ± ½ pak lange vingers

Stap voor stap aan de slag

  1. Snijd de aardbeien in plakjes en meng met de vlierbloesemsiroop en een handje tijmblaadjes. Bewaar 3-4 mooie aardbeien.
  2. Maal de noten fijn, rooster ze goudbruin en laat goed afkoelen.
  3. Snijd de citroen met een scherp mes in flinterdunne plakjes en kook 15 min. in een mengsel van 100 g suiker en 200 ml water tot ze een beetje doorzichtig worden.
  4. Klop de mascarpone en yoghurt los met de sinaasappelrasp en evt. een beetje suiker en besprenkel de lange vingers met oranjebloesemwater naar smaak.
  5. Leg een laag lange vingers in een glazen kom (of gebruik kleine kommetjes, breek de lange vingers dan), schep daarop wat citroenplakjes en notenmengsel, dan een laag mascarpone en aardbeien en vervolgens weer wat citroenplakjes, aardbei, mascarpone en het notenmengsel.
  6. Snijd de laatste aardbeien in plakjes en steek die rondom de trifle.
  7. Zet de trifle op tafel en eet gelijk!