traybake met krieltjes, biet, knapperige kapucijners en tzatziki

traybake met krieltjes, biet, knapperige kapucijners en tzatziki
Studio Philippi

Een goede traybake met krieltjes is precies wat je wilt na een drukke dag, niet?

Doordeweeks kookt Janneke, net als Joris Bijdendijk, zo duurzaam mogelijk. Dat betekent voor haar koken met ingrediënten van dit seizoen en liefst zo lokaal mogelijk. Zet maar op je boodschappenlijstje: krieltjes, kapucijners, bietjes en yoghurt.

In de maand september 2023 is niemand minder dan chef Joris Bijdendijk (RIJKS) gasthoofdredacteur van delicious. Hij deelt zijn signatuurrecepten, maar bijvoorbeeld ook zijn favoriete ontbijtjes voor de zondagochtend met zijn gezin. Verwacht in het nummer veel tips, tricks en favoriete adressen in binnen- en buitenland. Bestel het nummer hier!

Traybake met krieltjes, biet, knapperige kapucijners en tzatziki

glutenvrij, vegetarisch
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht | doordeweeks | internationaal | glutenvrij, vegetarisch
Weinig tijd? Je kunt ook eerder beginnen met het maken van de traybake. Snijden of marineer de krieltjes met de biet en kapucijners een avond eerder en bewaar afgedekt in de koelkast.
Voorbereiding20 minutes
Kooktijd30 minutes
Totale tijd50 minutes

Ingrediënten

  • 1 kg krieltjes met rode schil
  • 500 g kleine rode bietjes, zonder loof
  • 225 g g kapucijners, blik, uitlekgewicht 150g afgespoeld en uitgelekt
  • 6 el olijfolie
  • 1 citroen, geperst
  • 1 el venkelzaad
  • 100 g walnoten
  • ½ komkommer
  • 1 teen knoflook
  • 150 g geitenyoghurt
  • 3 el tuinkers, van het bed geknipt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de krieltjes. Boen de bietjes schoon en snijd ze in 1 cm-partjes. Dep de kapucijners goed droog.
  • Klop een marinade van 4 el olijfolie, het citroensap en het venkelzaad. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de krieltjes met de biet en kapucijners door de marinade en verdeel dan over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de krieltjes met de biet en de kapucijners in ± 30 min. goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
  • Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de walnoten in 3 min. goudbruin en schud ze op een bord. Bestrooi met (zee)zout naar smaak.
  • Halveer de komkommer in de lengte en haal de zaadlijsten eruit. Rasp de komkommer grof. Rasp of pers de knoflook. Meng de komkommer en de knoflook door de geitenyoghurt.
  • Neem de bakplaat uit de oven. Bestrooi met de tuinkers en gebakken walnoten en serveer met de geiten-tzatziki.

Voedingswaarde

calorieën: 663kcal
eiwit: 16g
vet: 35g
koolhydraten: 64g
auteur: delicious.
Studio Philippi, recept: Janneke Philippi, fotografie: Serge Philippi
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook deze traybakes (met en zonder krieltjes): 39 zomerse traybake recepten en eenpansgerechten: ideaal als je geen zin hebt in de afwas