Weinig tijd? Je kunt ook eerder beginnen met het maken van de traybake. Snijden of marineer de krieltjes met de biet en kapucijners een avond eerder en bewaar afgedekt in de koelkast.
Voorbereiding20 minutesminutes
Kooktijd30 minutesminutes
Totale tijd50 minutesminutes
Ingrediënten
1kgkrieltjes met rode schil
500gkleine rode bietjes,zonder loof
225gg kapucijners,blik, uitlekgewicht 150g afgespoeld en uitgelekt
6elolijfolie
1citroen,geperst
1elvenkelzaad
100gwalnoten
½komkommer
1teenknoflook
150ggeitenyoghurt
3eltuinkers,van het bed geknipt
Instructies
Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de krieltjes. Boen de bietjes schoon en snijd ze in 1 cm-partjes. Dep de kapucijners goed droog.
Klop een marinade van 4 el olijfolie, het citroensap en het venkelzaad. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de krieltjes met de biet en kapucijners door de marinade en verdeel dan over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de krieltjes met de biet en de kapucijners in ± 30 min. goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bak de walnoten in 3 min. goudbruin en schud ze op een bord. Bestrooi met (zee)zout naar smaak.
Halveer de komkommer in de lengte en haal de zaadlijsten eruit. Rasp de komkommer grof. Rasp of pers de knoflook. Meng de komkommer en de knoflook door de geitenyoghurt.
Neem de bakplaat uit de oven. Bestrooi met de tuinkers en gebakken walnoten en serveer met de geiten-tzatziki.
Voedingswaarde
calorieën: 663kcal
eiwit: 16g
vet: 35g
koolhydraten: 64g
auteur: delicious.
Studio Philippi, recept: Janneke Philippi, fotografie: Serge Philippi