vegetarisch
aantal 4 |
brunch, lunch |
doordeweeks, familietijd, weekend |
nederlands |
Tosti’s zijn booming! En ze zijn niet alleen voor tussen de middag, maar ook voor avondeten. Zoals deze: een maaltijd tosti met lekker veel groenten en halloumi. Of maak deze croque monsieur met witlof en komijnekaas.
Ingrediënten
- ½ courgette, in halve plakjes
- 1 rode ui, in halve ringen
- 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
- 1 teen knoflook, geperst
- 5 el olijfolie
- 1 tl gedroogde oregano
- 8 dikke sneden brood
- 4 el rode pesto
- 400 g halloumi
- basilicumblaadjes, om te bestrooien
Instructies
- Schep de courgette, ui en tomaatjes om met de knoflook, 3 el olijfolie en de oregano. Marineer de groenten afgedekt 30 min. Schep de groenten met de marinade in een droge voorverwarmde koekenpan en bak op hoog vuur in 4 min. knapperig gaar. Bestrijk 4 sneden brood met de pesto. Schep de groenten op het pestobrood.
- Veeg de pan schoon. Snijd de halloumi in 8 plakken. Verhit 2 el olijfolie in de pan. Bak de halloumi in 1-2 min. op half tot hoog vuur mooi bruin. Leg de halloumi op de groenten en bestrooi met basilicum en peper. Dek af met de laatste 4 sneden brood en druk licht aan.
- Bak de sandwiches in een tosti-apparaat, contactgrill of koekenpan aan beide kanten goudbruin en knapperig. Snijd de tosti’s schuin door en leg op 4 borden. Bestrooi met wat extra basilicumblad.
Voedingswaarde
Recepten, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!