Tortilla’s van mais én tarwe

Tortilla’s van mais én tarwe

aantal | | familietijd | mexicaans |
Zelfgemaakte tortilla’s zijn zoveel lekkerder dan kant-en-klare. Yvette van Boven maakt ze van masa harina én van gewone bloem. Ze zijn in een mum van tijd klaar en eigenlijk kan alles erin.
Meteen uitproberen: maïstortilla met carnita en ananassalsa.
Kooktijd40 minutes
Rusten15 minutes
Totale tijd55 minutes

Ingrediënten

maïstortilla’s

  • 250 g masa harina*
  • evt. ook nodig: een tortillapers

tarwetortilla’s

  • 400 g bloem + royaal extra
  • 1 tl bakpoeder
  • 4 el olijfolie

Instructies

maïstortilla’s

  • Meng het meel met ± 300 ml water en een flinke snuf zout tot een zacht, kneedbaar deeg. Laat afgedekt 30 min. op het aanrecht rusten. Rol tot bolletjes ter grootte van een golfbal. Pers ze in een tortillapers tussen twee velletjes huishoudfolie of bakpapier tot heel dunne tortilla’s. Heb je geen tortillapers, rol de balletjes deeg dan uit tussen twee vellen bakpapier met de deegroller.
  • Verhit de koekenpan of de gietijzeren gladde kant van de grillplaat tot hij goed heet is en draai het vuur dan iets lager zodat de temperatuur gelijk blijft. Bak de tortilla’s aan beiden kanten kort, tot er donkerbruine puntjes op verschijnen. Bewaar ze tot je gaat eten in een schone theedoek gewikkeld.

tarwetortilla’s

  • Kneed bloem, bakpoeder, een snuf zout, 275 ml water en 4 el olijfolie tot een zacht deeg dat net niet plakt. Laat ± 15 min. afgedekt staan. Verdeel in 10 gelijke bolletjes en rol ze dun uit op een met bloem bestoven aanrecht.
  • Bak ze verder zoals de maïstortilla’s.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Mexicaans maïsmeel, bestel het online of koop bij winkels met Zuid-Amerikaanse producten.
Ga je toch liever voor kant-en-klare wraps? Vind hier 9 alternatieven voor een gewone wrap.
Recepten, styling en bereiding: Yvette van Boven. Fotografie: Oof Verschuren
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!