Tomatentaartjes met Italiaanse-stijl hoemoes

Tomatentaartjes met Italiaanse-stijl hoemoes

vegetarisch
aantal 12 | hapje, voorgerecht | doordeweeks | italiaans | vegetarisch
Het hapje wat íedereen lekker vindt, dat zijn deze tomatentaartjes Italiaanse stijl met tomaten-hoemoes. Lekker hartig maar toch zoet door de geroosterde tomaatjes. Ook fijn: in de Hoemoes basilicum tomaat less salt zit maar liefst 25 procent minder zout!
Voorbereiding15 minutes
Totale tijd35 minutes

Kookgerei

  • Muffinvorm
  • Bakpapier
  • Blindbakbonen

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg vers
  • 2 el bloem om te bestuiven
  • 1 citroen biologisch
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 75 gr zeekraal grof gehakt
  • 500 gr tomaten kleine, gemengd, op verschillende manieren gesneden
  • 1 handvol basilicum grof gesneden + extra om te garneren
  • 2 bakjes Hoemoes tomaat basilicum less salt
  • 60 gr pijnboompitten geroosterd

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.                                                                                   
  • Snijd de rol bladerdeeg in 12 gelijke stukken. Rol elk rolletje deeg op een met bloem
    bestoven werkblad uit tot een cirkel groot genoeg voor een holte van de muffinvorm. Bekleed alle holtes met het deeg en prik er met een vork wat gaatjes in. Vul met een stukje bakpapier en de bakbonen en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.    
  • Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Meng samen met de olijfolie en zeekraal door de tomatenmix en breng op smaak
    met peper.
  • Meng de basilicum door de hoemoes. Vul de bladerdeegbakjes met de hoemoes tomaat
    basilicum less salt en verdeel de tomaten-zeekraalsalade erover. Garneer met de
    pijnboompitjes en basilicum.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Bekijk ook de video van deze Italiaanse tomatentaartjes
Recept: Hester de Goede in samenwerking met Maza
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!