Voorkeur: vegetarisch
aantal 4 | hoofd, hoofdgerecht, soep | | italiaans | vegetarisch
Met tomaten uit blik, rozemarijn als smaakmaker en extra groente is deze tomaten-broodsoep onze winterversie van pappa al pomodoro, de goddelijke Toscaanse tomaten-broodsoep. Kies een stevige broodsoort als desem, ook bruin desembrood is lekker voor deze soep uit de cocina povera.
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 3 stengels bleekselderij, fijngesneden
- 2 uien, fijngesneden
- 1-2 takjes rozemarijn
- 2 blikken cherrytomaatjes
- 200 g stevig brood
- extra vierge olijfolie
- 50 g pecorino romano, geraspt
Instructies
- Verhit in een soeppan de olijfolie. Bak de knoflook met de bleekselderij, de ui en de rozemarijn 4 min. zachtjes. Voeg de cherrytomaatjes met vocht toe. Vul de lege blikken met water en schenk het water ook in de pan.
- Breng de soep aan de kook. Scheur intussen het brood boven de pan in stukjes en meng door de soep. Draai het vuur laag en kook de soep ± 30 min. zachtjes. Druk tijdens het koken de tomaatjes met een spatel stuk.
- Breng de soep op smaak met zout en peper en schep in kommen. Maak de soep af met een straaltje extra vierge olijfolie en serveer met de geraspte pecorino.
Voedingswaarde
- calorieën: 360 kcal
- eiwit: 11 g
- vet: 16 g
- koolhydraten: 40 g
recept Janneke Philippi fotografie Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Nog zo’n lekker Italiaanse recept voor stevige soep?