vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
|
italiaans |
vegetarisch
Met tomaten uit blik, rozemarijn als smaakmaker en extra groente is deze tomaten-broodsoep onze winterversie van pappa al pomodoro, de goddelijke Toscaanse tomaten-broodsoep. Kies een stevige broodsoort als desem, ook bruin desembrood is lekker voor deze soep uit de cocina povera.
Nog zo’n lekker Italiaanse recept voor stevige soep?
Nog zo’n lekker Italiaanse recept voor stevige soep?
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook fijngesneden
- 3 stengels bleekselderij fijngesneden
- 2 uien fijngesneden
- 1-2 takjes rozemarijn
- 2 blikken cherrytomaatjes
- 200 g stevig brood
- extra vierge olijfolie
- 50 g pecorino romano geraspt
Instructies
- Verhit in een soeppan de olijfolie. Bak de knoflook met de bleekselderij, de ui en de rozemarijn 4 min. zachtjes. Voeg de cherrytomaatjes met vocht toe. Vul de lege blikken met water en schenk het water ook in de pan.
- Breng de soep aan de kook. Scheur intussen het brood boven de pan in stukjes en meng door de soep. Draai het vuur laag en kook de soep ± 30 min. zachtjes. Druk tijdens het koken de tomaatjes met een spatel stuk.
- Breng de soep op smaak met zout en peper en schep in kommen. Maak de soep af met een straaltje extra vierge olijfolie en serveer met de geraspte pecorino.
Voedingswaarde
calorieën: 360kcal
eiwit: 11g
vet: 16g
koolhydraten: 40g
recept Janneke Philippi fotografie Serge Philippi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!