Voorkeur: glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch
aantal 4 | hapje | | aziatisch | glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch
Ben je tot nu toe niet zo’n fan van tofoe? Probeer dan vooral dit originele recept van Luisa Brimble. Je zult je al snel afvragen waarom je deze kameleon onder de eiwitten nooit eerder op tafel hebt gezet.
Ingrediënten
- 600 g stevige tofoe, uitgelekt
- 3 bosuien, fijngesneden
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 4 cm verse gemberwortel, fijn geraspt
- olie, om in te frituren
- 2 kropjes little gem, blaadjes losgemaakt
zoetzure radijsjes
- 250 ml ciderazijn
- 110 g oersuiker
- 200 g radijsjes, in ultradunne schijfjes
sesamzaadkorstje
- 75 g wit sesamzaad
- 75 g zwart sesamzaad
- 2 eieren L
- 5 el maizena
Instructies
- Schenk voor de zoetzure radijsjes de azijn in een kom en roer de suiker en 1 el fijn zout erdoor tot ze zijn opgelost. Schep de radijsjes hierin om en laat 30 min. intrekken.
- Doe intussen voor de balletjes de tofoe in een stuk kaasdoek of stevig keukenpapier en druk er zo veel mogelijk vocht uit. Doe de tofoe in een grote kom en voeg de bosui, knoflook, gember, peper en zout toe. Meng alles tot een stevig mengsel. Rol 14 balletjes en leg ze op een bord.
- Meng het sesamzaad in een diep bord. Roer de eieren los in een ander diep bord. Strooi de maizena in een derde diep bord. Wentel de balletjes een voor een eerst door de maizena, dan door de losgeroerde eieren en tenslotte door het sesamzaad.
- Verhit een bodem olie van 7 cm in een (frituur)pan op hoog vuur op 180ºC (of tot een blokje brood hierin in 60 sec. goudbruin kleurt). Frituur de tofoeballetjes hierin met een paar tegelijk in ± 5 min. goudbruin en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Vul de slablaadjes als een soort bakjes met wat zoetzure radijs en een tofoeballetje.
Voedingswaarde
- calorieën: 625 kcal
- eiwit: 35 g
- vet: 42 g
- koolhydraten: 24 g
RECEPTEN LUISA BRIMBLE FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY STYLING DAVID MORGAN
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!