toetje van kaneelbroodjes met walnotenboter

toetje van kaneelbroodjes met walnotenboter
RECEPTEN, BEREIDING MATT MORAN FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY STYLING KIRSTEN JENKINS

Brood, boter en custard zijn de basis voor de warme, romige verwentoetjes uit de oven die je in delicious.oktober vindt. Maak bijvoorbeeld dit toetje van kaneelbroodjes!

In delicious.oktober maken we royale familietoetjes van boterige brioche, friszuur desembrood, zoete kaneelbroodjes en luchtige panettone. Graag een tikje oudbakken, want dan zuigt het brood extra veel custard op. Kun je niet wachten? Met vers brood lukken deze broodtoetjes ook prima.

Wil je alle recepten bekijken uit deze productie? Bestel het nummer dan hier!

Broodtoetjes zijn traditioneel, worden in heel Europa graag gegeten en zijn bovendien no-waste. Oud brood tover je in een handomdraai om tot een heerlijk vullend familiedessert. Meng je custard ook nog eens met een boozy shot, chocolade, karamel en noten, dan is je toetjesgeluk compleet.

Toetje van kaneelbroodjes met walnotenboter

aantal 6 | dessert, nagerecht, zoet | doordeweeks, feestelijk, kerst, weekend | scandinavisch |
Zijn kaneelbroodjes nog lekker als je ze oud laat worden? Zeker, voor dit toetje laat je ze graag wat dagen staan.
Voorbereiding30 minutes
Kooktijd45 minutes
intrekken en afkoelen30 minutes
Totale tijd1 hour 45 minutes

Kookgerei

  • ovenschaal van 2 l inh. ingevet

Ingrediënten

  • 335 ml melk
  • 335 ml slagroom
  • 1 tl kaneel
  • 3 eieren + 3 eidooiers extra 65 g fijne kristalsuiker
  • 600 g kaneelbroodjes*, 6-8 stuks, gehalveerd

walnotenboter

  • 75 g walnoten, geroosterd, fijn gehakt
  • 3 el fijne kristalsuiker
  • 100 g boter, op kamertemperatuur

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160ºC. Roer in een kleine kom alle ingrediënten voor de walnotenboter door elkaar.
  • Verwarm in een middelgrote pan de melk en room met de kaneel en een snufje zout op matig vuur bijna tot het kookpunt.
  • Doe intussen de eieren en eidooiers met de suiker in een grote, hittebestendige kom en meng met een garde rustig door elkaar, zonder dat je te veel lucht in het mengsel klopt. Schenk onder voortdurend roeren het hete melkmengsel erbij en meng goed.
  • Besmeer de gehalveerde broodjes op de snijvlakken met boter en leg ze in de ovenschaal, met de snijkant naar beneden. Overgiet ze overal zo gelijkmatig mogelijk met het eimengsel. Laat ± 15 min. intrekken.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 30 min. Verwijder het folie en bak nog ± 15 min. tot het eimengsel is gestold maar nog wiebelig aanvoelt. Neem uit de oven en laat ± 15 min. afkoelen en serveer warm. * Gebruik kaneelbroodjes op basis van brooddeeg, niet van bladerdeeg. Te koop bij de bakker. Of neem afbak-kaneelbroodjes die je eerst helemaal afbakt.

Voedingswaarde

calorieën: 871kcal
eiwit: 13g
vet: 68g
koolhydraten: 51g
auteur: delicious.
RECEPTEN, BEREIDING MATT MORAN FOTOGRAFIE BEN DEARNLEY STYLING KIRSTEN JENKINS
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Bekijk ook: kardemombullar van Rutger