toastje burrata, olijfolie en geroosterde amandelen

toastje burrata, olijfolie en geroosterde amandelen
vegetarisch
aantal 15 | hapje | feestelijk, kerst, weekend | italiaans |
Supermakkelijk en snel, maar oh zo lekker! Wijntip: vol zacht Italiaans wit uit Puglia, Franse pinot blanc of Duitse weissburgunder.
We love burrata! Probeer ook deze burrata caprese met aubergine en tomatenzaadjes.
Totale tijd25 minutes

Ingrediënten

  • 1 burrata
  • 15 roggecrackers of andere crackers
  • 75 g (gerookte) gezouten amandelen, licht geroosterd en grof gehakt
  • ± 6 el goede olijfolie, bijv. sterke, peperige noir fruité
  • versgemalen zwarte peper
  • zoutvlokken, bijv. Maldon, voor erbij

Instructies

  • Verdeel de burrata met een lepel over de crackers, bestrooi met de amandelen en druppel er wat goede olijfolie over. Bestrooi met peper, maar geef het zout apart erbij. Dien direct op, anders worden de crackers zacht.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten: Yvette van Boven. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Yvonne Jimmink. Productie: Dosia Brewer
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!